DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Aila Paloniemi: Naisia tarvitaan rauhanvälittäjinä

Paloniemi, Aila kesk

Paloniemi, Aila kesk

Paloniemi: Naisia tarvitaan rauhanvälittäjinä

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi toivoo lisää naisia rauhanvälitystehtäviin.

“Naisia on keskimäärin vain viisi prosenttia rauhanneuvottelijoista, vaikka naiset ovat sekä konfliktien uhreja että osapuolia. Naisilla on usein selvä näkemys siitä, mitkä pinnan alla olevat ongelmat ovat alun perin johtaneet konflikteihin ja miten ne voisi ratkaista”, Paloniemi totesi.

Paloniemi puhui tänään “Mediation in the OSCE area: enhancing the role of women negotiatiors” -tapahtumassa, jonka Suomi järjesti Georgian Tbilisissä meneillään olevan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen yhteydessä. Puheenjohtajana tilaisuudessa toimi Suomen Etyj-suurlähettiläs Katja Pehrman. Paloniemen ohella muina alustajina toimivat rauhan- ja konfliktintutkimuksen asiantuntija, tohtori Natalia Mirimanova sekä Georgian presidentin ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymysten erityisavustaja Sopho Japaridze.  

“Kun puhutaan naisten ottamisesta mukaan rauhanvälittäjiksi, kysymys ei ole vain tasa-arvosta vaan toiminnan tehokkuudesta ja tuloksellisuudesta. Nyt hukkaamme puolet siitä potentiaalista, joka olisi käytettävissä konfliktien ja globaalien ongelmien ratkaisuun”, Paloniemi painotti.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018