DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Aila Paloniemi Etyjissä: Itämeri tarvitsee yhteistyötä, ei uutta rautaesirippua

Paloniemi Aila 244x300

Paloniemi Etyjissä: Itämeri tarvitsee yhteistyötä, ei uutta rautaesirippua

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) on huolissaan jännitteiden lisääntymisestä Itämeren alueella.

“Kylmän sodan aikana rautaesirippu kulki Itämerta pitkin. Kukaan ei halua takaisin sen ajan jakolinjoja. Maailman sotilasmahdit ovat Itämerellä lähellä toisiaan. Kielteinen kehitys ja jännityksen kiristyminen pitäisi katkaista pian, ennen kuin se ehtii yhtään pidemmälle”, Paloniemi vaati puhuessaan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen poliittisessa komiteassa Georgian Tbilisissä maanantaina 4. heinäkuuta.

Jännityksen lieventämiseksi tarvitaan Paloniemen mukaan sovittelunhalua, vuoropuhelua ja yhteistyötä.

“Tarvitaan sekä poliittisen korkean tason että ruohonjuuritason yhteistyötä käytännön kysymyksissä. Suomi on esimerkiksi aloittamassa yhteistyötä Venäjän kanssa, jotta Pietarin lähellä sijaitsevan Krasnyi Borin ongelmajätteiden kaatopaikan vuodot saataisiin hallintaan. Kaatopaikalta vuotavat myrkylliset jätteet herättävät suurta huolta ympäri Itämerta”, Paloniemi mainitsi.

Toinen esimerkki yhteistyöstä ja vuoropuhelusta nähtiin viime perjantaina, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Suomessa tasavallan presidentin Sauli Niinistön kutsusta.

“Presidenttien suorassa ja avoimessa keskustelussa Niinistö nosti esiin huolensa Itämeren turvallisuudesta viitaten muun muassa ilman transpondereita lentäviin venäläisiin sotilaskoneisiin. Tämä on konkreettinen esimerkki siitä, että vuoropuhelu ja yhteistyö ovat mahdollisia”, Paloniemi totesi.

Etyjin parlamentaarinen yleiskokous on koolla Georgian Tbilisissä 1.–5.7.2016. Kokoukseen osallistuu noin kolmesataa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön osallistujavaltioiden kansanedustajaa. Suomen valtuuskuntaan kuuluvat Paloniemen lisäksi kansanedustajat Ilkka Kanerva (kok.), joka on kaksi vuotta toiminut koko yleiskokouksen puheenjohtajana sekä Kimmo Kivelä (Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, ps.) ja Mika Raatikainen (ps.).

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018