DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson: Työllisyyspaketti oikeansuuntainen mutta riittämätön

Bra bild pa Anna-Maja profil

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä hallituksen tänään budjettiriihessä esittämä työllissyyspaketti ei tarjoa riittävästi keinoja hallituksen oman työllisyystavoitteen saavuttamiseksi.

– Hallitus on itse luonut valtavat odotukset työllisyyspaketilleen. Siksi budjettiriihen anti jäi lopulta melko laihaksi, vaikka esimerkiksi ansiosidonnaisen muuttaminen kannustavammaksi ja työnvälityksen uudistaminen ovatkin hyviä ehdotuksia. Sen sijaan on nurin kurista väittää työllistämistoimeksi sitä, että hallitus peruuttaa oman päivähoitomaksujen korotusesityksensä, vaikka se sinänsä tietenkin on hyvä asia, sanoo Henriksson.

– On selvää, että hallituksen työllisyyspaketti ei sisällä riittävästi keinoja 110 000 uuden työpaikan luomiseksi. Tarvitsemme lisää konkreettisia toimenpiteitä, emme uusia työryhmiä. Me olemme tuoneet pöytään omat ehdotuksemme työllisyyden parantamiseksi. Me annamme ne mielellämme myös hallituksen käyttöön, sanoo Henriksson.

Henriksson vaatii hallitukselta toimia naisten työllisyysasteen nostamiseksi.

– Viimeistään nyt on täysin selvää, että perussuomalaiset ja keskusta johtavat hallituksen perhepolitiikkaa, kun kokoomus katselee hiljaa vierestä. Hallitus haluaa purkaa kannustinloukkuja, mutta samalla se ei halua uudistaa perhevapaita ja kotihoidon tukea. Tämä on valitettavaa, tarvitsemme paljon enemmän naisia työelämään, sanoo Henriksson.

– On myös syytä muistaa, että hallituksen massiiviset koulutus- ja opintotukileikkaukset eivät ole hävinneet minnekään. Hallitus leikkaa edelleen tulevaisuudesta, sanoo Henriksson.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018