DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kansanedustajat Heli Järvinen (vihr) Savonlinnasta ja Satu Taavitsainen (sd) : Aiomme tarkkaan vahtia, että pääministeri lunastaa lupauksensa

Järvinen, Heli vihr Taavitsainen, Satu sd

Eteläsavolaiset kansanedustajat Heli Järvinen (vihr) Savonlinnasta ja Satu Taavitsainen (sd) Mikkelistä

Kansanedustajat: Aiomme tarkkaan vahtia, että pääministeri lunastaa lupauksensa

Eteläsavolaiset kansanedustajat Heli Järvinen (vihr) Savonlinnasta ja Satu Taavitsainen (sd) Mikkelistä odottivat Juha Sipilän (kesk) hallitukselta konkreettisempia lupauksia Savonlinnalle.

Kansanedustajien mukaan Savonlinna olisi tarvinnut myös kriisipakettinsa. Hallitus on omilla toimillaan kriisiyttämässä kokonaisen kaupungin lakkauttamalla opettajakoulutuslaitoksen, jossa opiskelee 900 opiskelijaa ja jonka vaikutus Savonlinnan aluetalouteen on noin 12 miljoonan euroa ja 300 työpaikkaa.

-Väkilukuun suhteutettuna opiskelijamenetyksen vaikutus on sama, jos Helsingin yliopistosta puolet lakkautettaisiin Helsingistä, muistuttavat Järvinen ja Taavitsainen.

-On hyvä, että tekstikirjaus Savonlinnalle löytyy koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, elinkeinotoiminnan investointeihin, biotalouteen ja matkailun kehittämiseen, mutta se ei vielä sisällä euroakaan rahaa. Kun vielä selvitysryhmääkään ei ole virallisesti asetettu, tulee kyllä kova kiire, sanoo Järvinen.

– Savonlinnassa tiedetään, että koulutus on avaintekijä, jonka avulla kaupunki pärjää. Nuorten tie maailmalle kulkee koulun kautta. Odotin hallitukselta konkretiaa, lupausta tulevien ammattikorkeakoulun aloituspaikkojen määrästä. Lähtökohta on Savonlinnan esityksen mukaisesti 420 aloituspaikkaa lisää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle korvamerkittynä Savonlinnan kampukselle, sanoo Taavitsainen.

-Sipilä on luvannut, että Savonlinnaa kompensoidaan lakkautuksesta sillä tavalla, että Savonlinnan aluekehitys tulee olemaan parempi kuin ennen OKL:n lakkautusta. Aiomme tarkkaan vahtia, että pääministeri lunastaa lupauksensa, päättävät Järvinen ja Taavitsainen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018