DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vasemmistoliiton Jari Myllykoski: Meyerin tilaus osoittaa – korkea osaaminen on avain kasvuun

Myllykoski, Jari vas

Myllykoski, Jari vas

Meyerin tilaus osoittaa – korkea osaaminen on avain kasvuun

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski pitää Turun telakan laivatilausta osoituksena suomalaisen osaamisen kysynnästä. Valtion on Myllykosken mukaan tartuttava telakkateollisuuden potentiaaliin ja satsattava suomalaisten osaamisen kehittämiseen.

– On taottava, kun rauta on kuumaa. Muutama vuosi sitten auringonlaskun alaksi maalaillulla suomalaisella telakkateollisuudella on vahvaa kysyntää ja uhkana on jopa alan suunnittelupalveluiden ylikuumeneminen. Siksi tarvitaan lisää satsauksia alan koulutukseen vastaamaan yritysten osaamiskysyntään, Myllykoski katsoo.

Telakkayhtiö Meyer Turku julkaisi tiistaina risteilylaivatilauksen amerikkalaiselta Carnival Corporationilta. Uusi tilaus takaa työllisyyden telakalla vuoteen 2022.

Myllykoski muistuttaa, että alan tulevaisuuden osaamisesta on pidettävä huoli. Myllykoski patistaa hallitusta satsaamaan ammatti- ja korkeakoulutukseen varsinkin alanvaihtajien osalta.

– Meyerin Turkuun tulevat tilaukset eivät tuo työtä vain telakalle, vaan koko laajalle alihankintaverkostolle, ja mahdollistavat koko suomalaisen meriteollisuusklusterin edelleen kehittymisen, mikä avaa uusia vientimahdollisuuksia. Selvää on, että Suomessa toimiva telakka mahdollistaa suomalaisille osaajille töitä, ja erityisesti suunnittelijoille mahdollisuuden kehittää korkean teknologian meriteollisuustuotteita.  

– Nykyinen hallitus tunnustaa juhlapuheiden tasolla, että tulevaisuudessa yhä useamman on työuransa aikana kouluttauduttava uuteen ammattiin. Tämän tavoitteen toteutuminen käytännössä vaatii kuitenkin koulutusleikkausten sijaan lisäpanostuksia etenkin ammatti- ja korkeakoulutukseen ja opintososiaalisiin etuihin.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018