DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kanervasta Etyjin rauhanvälityksen erityisedustaja

Kanerva, Ilkka kok

Kanerva, Ilkka kok

Etyjin yleiskokouksen emerituspresidentti Ilkka Kanerva (kok.) on nimitetty järjestön rauhanvälityksen erityisedustajaksi.

Nimityksestä päätti Kanervan seuraaja, Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen itävaltalainen puheenjohtaja Christine Muttonen.

Kanervaa tulevat uudessa tehtävässään työllistämään Euroopan kriisipesäkkeet ja pitkittyneet konfliktit, erityisesti Ukraina, Vuoristo-Karabah sekä Moldovan Transnistria. Lisäksi hänen tarkoituksenaan on varautua tapahtumiin, joilla on vaara kärjistyä konflikteiksi.

“Rauhanvälitys on tärkeä osa Suomen ulkopolitiikkaa. Uudessa tehtävässä voin nostaa rauhanvälitystä vahvemmin esille nykyisessä eurooppalaisessa turvallisuustilanteessa. Ennen muuta on luotava edellytyksiä konkreettisille rauhanpyrkimyksille. Euroopan vaikeutunut turvallisuustilanne vaatii Venäjän ja lännen toimivia yhteisiä ratkaisuja”, Kanerva toteaa.

Kanervan toimenkuvaan kuuluu yhteistyö muiden kansainvälisten rauhanvälityksen parissa työskentelevien järjestöjen kanssa sekä parlamentaarisen diplomatian edistäminen. Eri maiden kansanedustajien välinen vuoropuhelu ja kanssakäyminen ovat omiaan auttamaan sekä konfliktien ratkaisemisessa että niiden ennaltaehkäisemisessä.

“Etyj kokoaa laajasti yhteen erilaisia poliittisia näkemyksiä edustavia ja pitkän parlamentaarisen kokemuksen omaavia kansanedustajia yli viidestäkymmenestä maasta. Se tarjoaa ainutlaatuisen foorumin vuoropuheluun ja rakentavaan keskusteluun”, Kanerva sanoo.

Kanerva nimitti omalla puheenjohtajakaudellaan kaksi erityisedustajaa, joista norjalainen Ola Elvestuen hoitaa arktisiin alueisiin ja saksalainen Jürgen Klimke Itämereen liittyviä kysymyksiä.  Kanervan tehtävä Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa on uusi.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018