DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Eurooppaparlamentaarikko Nils Torvalds(rkp.): Jäsenmaat kantavat vastuun tulevaisuudesta

2f7ff881-5ef6-40ca-aee8-bbfc45b2a282

EU on tällä hetkellä keskellä mahdollisesti yhtä suurimpia kriisejään. Eurooppaparlamentaarikko Nils Torvalds ymmärtää komission puheenjohtajan Jean Claude Junckerin State of the Unionin puheen niin, että Juncker rivien välissä vetosi jäsenmaihin kantamaan vastuunsa EU:n koossa  pitämisessä.

– Menneiden kriisien aikana Euroopassa on aina ollut taipumusta paeta ongelmia heittäytymällä johonkin uuteen tulevaisuusprojektiin sen sijaan, että esitettäisiin konkreettisia toimenpiteitä, joilla saataisiin ratkaistua EU:n ongelmat. Juncker esitti muutamia suurisuuntaisia tulevaisuusprojekteja, jotka vaativat kaikkien jäsenmaiden tuen menestyäkseen. Meillä on kuitenkin jo edessämme – ilman suurisuuntaisia tulevaisuusprojekteja – monta haastetta, Torvalds painottaa.

Koko alue Välimeren itä- ja eteläpuolella on liikkeellä. Saksalaisten lehtitietojen mukaan noin 100 miljoonaa ihmistä tulee olemaan paossa tulevien 30-40 vuoden aikana. Tämä pitkälti sen takia, että jäsenmaat eivät koskaan ole täyttäneet kehitysavun 0,75 prosentin tavoitetta. Tässä asiassa Suomikin on karttanut vastuunsa, vaikka juhlapuheissa mielellään painotetaan, että ihmisiä on autettava paikan päällä. Komission sijoitussuunnitelma Afrikan osalta voi olla askel oikeaan suuntaan, toteaa Nils Torvalds.

Torvaldsin mukaan eurooppalaisen solidaarisuusryhmän perustaminen, jonka kautta 100 000 nuorta saavat kriisi- ja katastrofiavun koulutusta voidakseen avustaa maanjäristysten ja pakolaiskriisien yhteydessä, on hyvä aloite. – Edelleen tarvitaan kuitenkin jäsenmailta lisää rahaa meneillään olevan pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Ison-Britannian kansanäänestyksen jälkeen meillä on ajatuksia herättävä esimerkki siitä, miten äänestetään jotakin vastaan – ja samalla joudutaan houkutelluksi äänestämään omia pitkäaikaisia intressejään vastaan. Meillä on siis vaarallinen populistinen keskustelu Euroopassa. Se voi johtaa uusiin harha-askeliin. Me emme voi estää ihmisiä äänestämästä oman tahtonsa mukaan, mutta meidän pitäisi pystyä kertomaan heille, mikä on heidän omien etujensa mukaista. Samalla meidän pitäisi nimenomaan Brexitin ansiosta pystyä tarkastelemaan mitä EU:ssa on mennyt pieleen ja tehdä tarvittavat suunnanmuutokset, Torvalds sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018