DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Mikko Kärnä: Särkänniemen delfiinit-ilmiö uhkaa suomalaista ruuantuotantoa

1013858_10153808047754528_3691066192216526333_n

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) ihmettelee uusimmassa blogissaan, miksi niin moni erityisesti kaupungissa asuva suomalainen olisi valmis lopettamaan suomalaisen ruuantuotannon tukemisen, kun ulkomaiset tuotantokriteerit eivät vastaa suomalaisen ruuantuotannon kriteerejä. Kansanedustaja kysyy, että miksi vastuu ruuan eettisyydestä ja eläinten hyvinvoinnista haluttaisiin siirtää tuotannon mukana ulkomaille. Hän nimeääkin ilmiön Särkänniemen delfiinit –ilmiöksi.  Kansanedustaja Kärnä kyseenalaistaa keskustelun  järkiperäisyyden ja vaatii, että eettisyyttä tulisi edellyttää myös ulkomailta Suomeen tuoduilta tuotteilta.   

–           Ilmiöllä tarkoitetaan, että kun siirretään joku itselle vaikea asia pois omista silmistä, kaikki asiassa nähdyt ongelmat poistuvat. Tanskalaista tehotuotettua possua, jolta on saparot katkottu, on mukavaa syödä kun se on hyvää ja halpaa. Ongelmia ei nähdä sairaalloiseksi jalostetuissa ja omin voimin poikimaan kykenemättömissä lihakarjaroduissa, kuten Belgian sinisissä, kunhan niitä ei vain Suomessa ole. Huolta eivät aiheuta ulkomailla tuotetun lihaan päätyneet valtaisat antibiootti- ja kasvuhormonijäämät, kunhan Suomessa vain hoidetaan asiat mallikkaasti, listaa Kärnä blogissaan.

–          Ulkolaisen viljan osalta taas ei ajatella yhtään, millaisia myrkkyjä sen tuottamiseksi on käytetty, mutta suomalaiseen viljaan ei saisi minkäänlaisia torjunta-aineita käyttää. Sitten kauhistellaan taas hintaa. Kauhistuttavaa soijaa taas ei saisi eläimille rehuna syöttää, mutta kun se syödään itse monikansallisten torjunta-aineita käyttävien yhtiöiden valmistamassa tofussa, ollaankin sitten jo eettisyyden aallonharjalla, jatkaa Kärnä.

Kansanedustaja linjaa, että ruuantuotannon vastuuta ei saa siirtää pois Suomesta ulkomaille, koska sen jälkeen suomalaisilla ei olisi vaikutusvaltaa ruuantuotannon eettisyyteen. Hänen mielestään suomalaisen ruuantuotannon arvostus tulisi olla korkealla, eikä oman  tuotannon edellytyksiä saa enää heikentää.

–          Suomalaista huippulaadukasta ruokaa tulisi arvostaa ja nähdä se voimavarana maailmassa, jossa markkinavoimat jylläävät ja yleensä vain hinta ratkaisee. Mikäli tuotanto siirtyy Suomesta muualle, emme voi taata sille juuri minkäänlaisia standardeja. Sama koskee muuten myös turkistarhausta. Suomalaista viljelijää ei saa kuristaa hengiltä, sillä mikäli näin tapahtuu, päädymme kaikki syömään taatusti epäterveellisimmin ja epäeettisemmin, pohtii Kärnä.

http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223569-sarkanniemen-delfiinit-ilmio

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018