DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Kimmo Kivelä tarkkailemaan Georgian vaaleja

kivela_kimmo2

Suomen Etyj-valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Kivelä (ps.) osallistuu Etyjin vaalitarkkailuoperaatioon Georgiassa tulevana viikonloppuna. Georgiassa järjestetään lauantaina 8.10. parlamenttivaalit, joissa valitaan 150 kansanedustajaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Hieman yli puolet edustajista valitaan valtakunnallisilta listoilta ja loput siten, että yhdestä vaalipiiristä tulee valituksi yksi edustaja. Valtakunnallisesti ehdokkaita on asettanut 25 puoluetta tai muuta ryhmittymää.

Georgian edelliset parlamenttivaalit pidettiin vuonna 2012. Tuolloin Georgialainen unelma -yhteenliittymä sai 85 ja Yhdistynyt kansallinen liike 65 paikkaa. Vuoden 2012 vaalit olivat ensimmäinen rauhanomaisesti sujunut vallanvaihdos itsenäisen Georgian historiassa.

Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston Odihrin pitkäaikaiset vaalitarkkailijat ovat olleet Georgiassa syyskuun alkupuolelta lähtien. Etyjin 350 lyhytaikaista tarkkailijaa matkustaa maahan vaaliviikonlopuksi seuraamaan äänestystä ja ääntenlaskentaa.

Odihrin ennakkoraportti Georgian vaaleista:
http://www.osce.org/odihr/elections/georgia/261521

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018