DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

PS:n Arja Juvonen vaatii perusteellista selvitystä Oulun insestitapauksesta

Juvonen, Arja ps

Juvonen, Arja ps

Kansanedustaja Arja Juvonen vaatii perusteellista selvitystä Oulun insesti-tapaukseen liittyen, jossa 51 vuotiasta isää syytetään lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttö oli alkanut tyttären ollessa 9 vuoden ikäinen, jatkunut useita vuosia, tytär oli tullut hyväksikäytöstä raskaaksi, hänelle oli tehty monta aborttia ja lopulta tytär oli synnyttänyt hyväksikäytön seurauksena isälleen lapsen. Oikeusprosessi etenee ja lehtitietojen mukaan mies on vangittu ja syyttäjä on nostanut asiasta syytteen.

-Tapaus on hirvittävä. Siihen ei löydy sanoja. On kaiken älyllisen ajattelun ulkopuolella, miten tällaista on voinut päästä tapahtumaan. Kuinka monien käsien ja katseiden läpi tämä hyväksikäytetty lapsi joutui kulkemaan, mutta kenenkään hälytyskellot eivät soineet? Miten voi olla mahdollista, että hänen hätäänsä ei nähty? Suomalainen terveyden- ja sosiaalihuollon sektori saa tällä tapauksella tapaus Eerikan jälkeen valtavan kolauksen. Onko kyseessä se, että salassapito säännöt ovat olleet niin tiukkoja, että terveydentilaan liittyvistä asioista ei saa hiiskua kenellekään? Jäikö pienen tytön abortit siksi huomiotta? Vai onko kyse lainsäädännön epäkohdista, Juvonen kysyy.

-Kun yleensä raskauden keskeytykseen vaaditaan kahden lääkärin lupapäätös niin alle 17 vuotiaan kohdalla raskauden keskeytyksen riittää voimassaolevaan lain mukaan vain suorittavan lääkärin päätös. Tämä voi mahdollistaa sen, että raskaana olevan ja vaikkapa insestin uhriksi joutuneen lapsen todellinen tilanne jää huomaamatta, Juvonen sanoo.

-Mielestäni tämä asia vaatii lainsäädäntömuutoksen ja teen asiasta Eduskunnassa välittömästi lakialoitteen. Alle 17 vuotiaan aborttiin tulee aina olla kahden lääkärin lupapäätös, jotta lapsen raskaudenkeskeytyksen päätökseen osallistuu aina useampi asiantuntija.

-Koko tämä järkyttävä tapaus on tutkittava perinjuurin, myös terveydenhuollon kuin myös sosiaalihuollon osalta. Ei voi olla niin, että 11 vuotiaan raskauteen tai abortteihin ei kukaan puuttunut. Nämä tapaukset tulevat suoraan pimeyden ytimestä ja siksikin perusteelliset selvitykset ovat tarpeen, Juvonen vaatii.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018