DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Ulkoministeri Soini EU–ASEAN-ulkoministerikokoukseen

Soini, Timo ps

Ulkoasiainministeri Timo Soini (ps.)

Ulkoministeri Soini EU–ASEAN-ulkoministerikokoukseen

Kahden vuoden välein kokoontuva EU:n ja Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEAN:n välinen ulkoministerikokous järjestetään 14. lokakuuta Bangkokissa. Suomea kokouksessa edustaa ulkoasiainministeri Timo Soini.

Ulkoministerikokous keskittyy alueiden välisten suhteiden tulevaisuuden kehittämiseen. EU:n tavoitteena on monipuolistaa yhteistyötä kattamaan taloudellisten kysymysten lisäksi myös poliittisia aiheita. Kokouksessa keskustellaan myös ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

EU–ASEAN-ministerikokouksen ohella ulkoministeri tapaa kahdenvälisesti ASEAN-maiden ministereitä sekä Thaimaassa asuvia suomalaisia ja suomalaisyritysten edustajia. Lisäksi ministeri Soini osallistuu EDUCA-koulutusmessuille, jossa Suomen suurlähetystö järjestää erikoisseminaarin suomalaiseen varhaiskasvatukseen liittyen. Ministeri pitää tilaisuudessa puheen.

Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEAN perustettiin 1967 ja se kattaa kymmenen Kaakkois-Aasian maata. Jäsenet ovat Thaimaa, Malesia, Singapore, Indonesia, Filippiinit, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ja Kambodzha. ASEAN:n tarkoituksena on edistää alueen taloudellista kasvua, tukea maiden sosiaalista ja sivistyksellistä kehitystä sekä vakiinnuttaa alueen poliittinen tilanne.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018