DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Intian energiaministeri Piyush Goyal vierailee Suomessa

q65q5wqm

Intian energiaministeri Piyush Goyal

Intian energiaministeri Piyush Goyal vierailee Suomessa 3.-5. marraskuuta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen kutsusta. Mukana vierailulla on noin 30-jäseninen Intian elinkeinoelämää ja energia-alan yrityskenttää edustavan valtuuskunta.

Ministeri Goyalin ohjelmaan sisältyy myös tapaaminen pääministeri Juha Sipilän kanssa. Sipilä ja Goyal tapasivat helmikuussa Mumbaissa, ja tällöin Sipilä esitti Goyalille ajatuksen pikaisesta Suomen-vierailusta sekä yritys- että viranomaiskeskustelujen jatkamiseksi. Ministeri Goyal ja ministeri Mykkänen avaavat energiayhteistyöhön kohdentuvan Intian ja Suomen välisen business-seminaarin. Ministeri Goyal tutustuu vierailunsa aikana myös laajasti suomalaisten energia-alan yritysten osaamiseen ja tarjontaan.   

Piyush Goyal on Intian hallituksen avainministereitä, ja haluaa vauhdittaa Intian talouden kehitystä entisestään panostamalla uusimpiin, tehokkaampiin sekä ilmasto- ja ympäristöystävällisempiin energiamuotoihin. Goyalin vastuualueeseen kuuluvat sähkövoima, hiili, uusi ja uusiutuva energia sekä kaivosala. Suomesta Goyal hakee kumppanuuksia ja investointeja sekä ratkaisuja ja teknologiaa, jotka ovat skaalattavissa Intian laajoille energiamarkkinoille.

“Pidän vierailua erinomaisena tilaisuutena liittää suomalainen osaaminen ja energiaratkaisut Intian energiapolitiikan painopistealoihin. Ison maan markkinat ovat pohjattomat. Suuret suomalaisyritykset ovatkin jo melko hyvin läsnä, mutta pk-yritysten ja startupien haasteena on löytää Intiasta kumppanuudet ja verkostot, joilla tuote, palvelu tai osaaminen tehdään Intian mittakaavassa kiinnostavaksi”, toteaa ministeri Mykkänen. 

Intian ja Suomen välisen business-seminaarin pääteemoina ovat uusiutuvien energialähteiden integrointi sähköverkkoihin, älykkäät energiatehokkuusratkaisut kuten LED-valaistus rakennuksiin ja kuluttajille sekä bioenergia, jätteen energiakäyttö ja kiertotalous.

Intian talous kasvoi viime vuonna 7,5 prosenttia, ja maa on nopeimmin kasvavia maita nousevien talouksien joukossa. Intia on maailman kolmanneksi suurin energian kuluttaja ja samalla kolmanneksi suurin kasvihuonekaasujen päästäjä. Intia ratifioi Pariisin ilmastosopimuksen lokakuun alussa. Maa on asettanut tavoitteekseen tuottaa vuoteen 2030 mennessä 40 prosenttia energiastaan kotimaisilla uusilla ja uusiutuvilla energialähteillä ja nostaa aurinkoenergian tuotantokapasiteettinsa 8 GW:sta 100 GW:in vuoteen 2022 mennessä. Suomen ja Intian tavarakauppavaihto oli viime vuonna 754 miljoonaa euroa, josta vientiä 443 miljoonaa euroa ja tuontia 311 miljoonaa euroa. Huippuvuonna 2011 tavarakauppavaihto ylsi 1,3 miljardiin euroon. Tavarakaupan rinnalla käydään merkittävää palvelukauppaa. Intiassa toimii noin 100 suomalaista yritystä.  

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018