DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Mikko Kärnä: Trumpin valinnan mahdollisuudet ja uhat analysoitava

1910510_10154421124284528_3592210163625670171_n

Keskustan lappilainen kansaedustaja Mikko Kärnä kehottaa arvioimaan tarkkaan Trumpin vaalivoiton myötä Suomelle aukeavat mahdollisuudet ja uhat.

– Trumpin Yhdysvalloilla tulee olemaan vahvoja intressejä esimerkiksi arktiselle alueelle. On mietittävä, millä tavoin vaikkapa suomalainen telakkateollisuus voi hyötyä näistä intresseistä. Samalla on pohdittava, mitkä ovat valinnan vaikutukset vaikkapa vireillä olevaan Puolustusvoimien torjuntahävittäjähankintaan? Onko Trumpin Yhdysvallat sellainen kumppani, johon Suomi voi edelleen 100 prosenttisesti luottaa myös puolustusvälinehankinnoissa?

Kansanedustaja kehottaa myös analysoimaan, millaisiksi Yhdysvaltojen ja Venäjän väliset suhteet muodostuvat jatkossa.

– Trump ja Putin tuntuvat luottavan toisiinsa. Voisiko Suomi esimerkiksi liennyttää Eurooppaan ja Itämerelle syntyneitä jännitteitä kutsumalla jälleen kokoon yhteistyö- ja turvallisuuskonferenssin? Entä mitä tapahtuu Krimillä, Ukrainassa ja Syyriassa? Onko meille syntymässä mahdollisuus päästä näiden asioiden suhteen sopuun ja rauhoittaa tilanne, jonka myötä esimerkiksi pakolais- ja siirtolaiskriisi voitaisiin ratkaista ja myös luopua suomalaiseen maatalouteen kipeästi koskeneista Venäjä -pakotteista?

Kärnä kertoo uskoneensa Clintonin valintaan ja pitävänsä valitettavana, että vaaleissa voi menestyä vihapuheella ja valheilla, mutta sanoo samalla kunnioittavansa demokratiaa ja sen tuottamia päätöksiä.

– Trumpin Yhdysvallat on nyt tosiasia, jonka kanssa on elettävä ja jonka kanssa on toimittava hyvässä yhteistyössä.  

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018