DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Sirén: Kiertotalous voi pelastaa Itämeren

siren_saara_sofia_eduskuntavaalit_2015-600x600

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.)

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.) näkee maatalouden olevan avainasemassa, kun Itämeren rantavaltiot miettivät keinoja meren pelastamiseksi. Sirén puhui aiheesta EU:n Itämeri-strategiaa käsittelevässä foorumissa Tukholmassa keskiviikkona 9. marraskuuta.

“Merkittävimmät ravinnepäästöt aiheutuvat edelleen maataloudesta. Siksi maatalous tulee nähdä ratkaisuna meren tilan parantamiseksi. Uskon, että kiertotalous, esimerkiksi ravinteiden kierron kautta, voi olla Itämeren pelastus”, Sirén totesi.

Itämeren tilasta on viime aikoina saatu sekä hyviä että huonoja uutisia. Esimerkiksi rehevöitymistä aiheuttavien ravinteiden kuten fosforin ja tyypin määrä on vähentynyt.

“Silti Itämerellä on alueita, joilla rehevöitymisen tila on erittäin huolestuttava. Kansainvälistä yhteistyötä rehevöitymisen vähentämiseksi tarvitaan edelleen”, Sirén painotti.

Sirén toimii Itämeren parlamentaarikkokonferenssin BSPC:n (Baltic Sea Parliamentary Conference) rehevöitymisraportoijana.

Tukholman Itämeri-tapahtuman järjestäjiä ovat muun muassa Euroopan komissio, Ruotsin hallitus ja Pohjoismaiden ministerineuvosto. Ympäristökysymysten lisäksi konferenssissa käsitellään 8.–9.11. esimerkiksi ihmiskauppaa, liikennettä ja logistiikkaa, kulttuuria ja innovaatioyhteistyötä.

Euroopan unionin Itämeren alueen strategia (The European Union Strategy for the Baltic Sea Region, EUSBSR) on Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja komission välinen sopimus yhteistyön syventämisestä Itämeren alueella. Sen tarkoituksena on tiivistää Itämeren alueen EU-jäsenvaltioiden välistä koordinaatiota ja kohdistaa resursseja siten, että niiden vaikuttavuus on mahdollisimman suuri. Strategian tavoitteena on alueen haasteiden ratkaiseminen ja mahdollisuuksien entistä parempi hyödyntäminen.

The 7th Strategy Forum of the EU Strategy for the Baltic Sea Region verkossa:

http://www.strategyforum2016.eu/

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunta:
https://www.eduskunta.fi/FI/kansainvalinentoiminta/itameren_parlamentaarikkokonferenssi/Sivut/default.aspx

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018