DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sanna Lauslahti (kok.): Hallitusohjelman puolivälitarkasteluun yli 50-vuotiaiden työntekijöiden työmarkkina-aseman vahvistaminen

gtzpten

Hallitusohjelman puolivälitarkasteluun yli 50-vuotiaiden työntekijöiden työmarkkina-aseman vahvistaminen

Suomalaisessa työkulttuurissa meillä on vielä parannettavaa siinä, kuinka suhtaudumme ikääntyviin työntekijöihin ja arvostamme kokemusta.  

–         Aivan liian monen rekrytoijan ja yrityksen korvien välissä on ennakkoluuloinen asenne siitä, että yli 50-vuotias ei ole kelpo palkattava. Tämä ennakkoluulo on yksinkertaisesti saatava korjattua pois päiväjärjestyksestä. Hallituksen on syytä sisällyttää hallitusohjelman puolivälitarkastelun yhdeksi aiheeksi yli 50-vuotiaiden työntekijöiden työmarkkina-aseman vahvistamisen toimenpiteineen, vaatii Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti.

Hyvä työyhteisö on sekoitus kokemuksen kartoittamaa osaamista ja nuorten työntekijöiden uusia ajatuksia.  Kumpaakin tarvitaan organisaatioissa. Ikäsyrjinnän kääntöpuolena on se, että samalla menetetään kokemusperäinen tieto. 

–        Hyvässä päätöksenteossa voidaan yhdistää tuoretta ennakkoluulotonta asennetta kokemuksen kautta saatuun tietoon.  Rikas työyhteisö on sellainen, jossa on mukana nuoria, keski-ikäisiä ja myös eläkeläisiä. Se myös luo vahvan pohjan yrityksen menestymiselle ja hyvälle julkiselle palvelulle, toteaa edustaja Lauslahti.

Koulutetut työllistyvät työpaikan menetyksen jälkeen muita nopeammin, mutta kun ikää tulee lisää, niin koulutuksen merkitys ja arvo työnantajan silmissä laskee. Mahdollisuudet uudelleen työllistyä laskevat rajusti, kun 50-vuoden ikäpyykki saavutetaan. Yli 56-vuotiaan mahdollisuuden työllistyä uudelleen ovat todella heikot.

–         50-ikärajapyykin saavuttaminen ei pyyhi pois työntekijän osaamista, saati kokemusta. Suomella ei ole varaa menettää yhtään kokenutta tekijää. Kestävyysvajeen yksi ratkaisu on pitää kaikki työikäiset mukana työelämässä, toteaa edustaja Lauslahti  

–          Yritysten, yhteisöjen ja julkisen sektorin tulee luoda ennakkoluulottomasti organisaatioita, joissa kokemuksen ääni yhdistyy nuoruuden hulluiltakin kuulostaviin uusiin ajatuksiin.  Kokemukselle on aina käyttöä menestyvässä toiminnassa. Yli viisikymppiset, eivät ole työelämän ongelmajätettä, vaan he ovat suomalaisen työelämän voimavara, päättää edustaja Lauslahti.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018