DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Lauslahti: Yhdistysten varainhankinnassa on päästävä irti turhauttavasta byrokratiasta ja siirryttävä ilmoitusmenettelyyn

gtzpten

Lauantaina vapaaehtoispäivänä palkittiin Vuoden vapaaehtoiseksi Brother Christmas. Hänen mottonsa on “Apua tarvitseville, yritysten ja ihmisten avulla. Jokainen voi tehdä jotain!”.  Vapaaehtoistyöllä on Suomessa pitkät perinteet.  Ilman vapaaehtoistyötä ja talkootoimintaa moni asia Suomessa olisi jäänyt tekemättä tai ei pyörisi.

–       – Olen erittäin tyytyväinen, että hallituksella on vapaaehtoistoiminta vahvasti mukana hallitusohjelmassa. Kyse ei ole vain lauseista, vaan 1,5 vuoden aikana on tehty jo useita tekoja vapaaehtoistoiminnan edellytysten parantamiseksi. Esimerkiksi yksi pitkäaikainen tavoite on ollut saada vapaaehtoistoiminnalle yksi vastaava taho. Se on vihdoin ja viimein toteutettu. Oikeusministeriö on ottanut vapaaehtoistyön koordinointivastuun harteilleen, kiittelee Kokoomuksen kansanedustaja, Eduskunnan vapaaehtoistoiminnantukiryhmän varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti.

Suomessa rahankerääminen on tehty todella hankalaksi, siksi yksi pidempi aikainen tavoite on ollut uudistaa rahankeräyslakia. Sen osalta ollaan esiselvitysvaiheessa. Ehdotusta on voinut kommentoida marraskuun loppuun saakka Otakantaa.fi sivulla.

–       – Järjestötyö ei pyöri pelkästään pyhällä hengellä. Siksi rahankeräyslakiin on vihdoin saatava muutos.  On siirryttävä nopeampaan ja kevyempään ilmoitusmenettelyyn raskaan ja pitkän lupamenettelyn sijaan. On aika luottaa järjestötoimijoihin. Hyväntekeminen tulee tehdä helpoksi, edellyttää edustaja Lauslahti.

Rahankeräyslain kommenteissa eniten kannatusta sai vaihtoehto, jossa luovutaan lupamenettelystä ja siirrytään ilmoitusmenettelyyn säilyttämällä yleishyödyllisyyden edellytys.

–      –  Avoimuutta ja luottamusta lisää se, että ilmoitukset olisivat verkossa kenen tahansa selattavissa. Tämä yhdistettynä jälkikäteisvalvontaan luulisi riittävän varainkeruun valvontamenetelmiksi. Vuosia odotettu uudistus rahankeräyslakiin on viimein saatava Eduskuntaan, vaatii edustaja Lauslahti.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018