DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Eduskunnan eläinsuojeluryhmä: Kansainväliselle eläinsuojelusopimukselle on tarvetta

Elomaa Kike

Eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Ritva Elomaa (ps.)

Meksikon Cancunissa järjestettiin hiljattain YK:n biodiversiteettisopimuksen osapuolikokous. Kokouksessa käsiteltiin useita eläinsuojelullisia teemoja, mukaan lukien luonnonvaraisten eläinlajien sukupuuton uhka. Myös maatalouden, metsien käsittelyn, kalastuksen ja turismin vaikutusta eläinten hyvinvointiin pohdittiin kokouksessa. Kokousta edelsi korkean tason tapaaminen, jossa Suomea edusti maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen.

Luonnonvaraisten eläinlajien suojelussa kansainvälisen tason sopimukset ovat keskeisiä. Lisäksi tarvetta on sopimukselle, joka takaisi mm. luonnonvaraisten eläinten ja lemmikkieläinten oikeudet maailmanlaajuisesti. Eduskunnan eläinsuojeluryhmä toivoo, että pohjoismaat tekisivät entistä enemmän yhteistyötä kansainvälisillä areenoilla maailmanlaajuisen eläinsuojelusopimuksen syntymiseksi.

Ministeri Tiilikainen vastasi täysistunnossa 24.11 eläinsuojeluryhmän jäsenten tiedusteluun kansainvälisen eläinsuojelusopimuksen edistämisestä seuraavasti: ”Eläintensuojelussa Suomi toimii EU-tasolla aktiivisesti, olemme yhdessä Tanskan, Ruotsin, Hollannin, Saksan kanssa olleet tukemassa tällaisen eläinsuojelufoorumin perustamista, missä varmistetaan sitä, että eläintensuojelu myös pannaan toimeksi eikä se ole vain kirjain EU-politiikassa.” Eläinsuojeluryhmä on ilahtunut, että Suomi työskentelee aktiivisesti kansainvälisen eläinsuojelufoorumin aikaansaamiseksi.

Jouluna kannattaa suosia kotimaista ja muistaa lemmikkejä

Eläinsuojeluryhmä toivoo, että joulunakin huomioitaisiin eläinten oikeudet.

Jos joulupöytään ostetaan lihaa, kannattaa suosia kotimaista. Kotimaista suosimalla parannetaan tuottajien mahdollisuuksia pitää parempaa huolta tuotantoeläimistään ja edistetään suomalaisen ruuantuotannon eettisyyttä.

Joulun alla osa eläinsuojeluryhmän kansanedustajajäsenistä on jättänyt ministerille kirjallisen kysymyksen koskien koirien ja kissojen pitkäaikaista pitämistä häkeissä. Kennelliiton arvion mukaan koirien ja kissojen häkissä pito sisätiloissa on yleistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kysymyksessä tiedustellaan, miten eläinsuojelulain vastaista lemmikkien pitkäkestoista pitoa häkissä pyritään rajoittamaan.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018