DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Median- ja sananvapaus puhuttavat Euroopan neuvostossa

debaattibanneri

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous käsittelee talvi-istunnossaan 23.–27.1.2017 useita median- ja sananvapauteen liittyviä kysymyksiä. Esillä ovat myös Libanonin tilanne, Gazan humanitaarinen kriisi, uusien kauppasopimusten kuten CETA:n ja TTIP:n ihmisoikeusvaikutukset sekä Ukrainan demokraattisten instituutioiden toimivuus.

Median- ja sananvapautta käsitellään muun muassa raportissa, jossa listataan toimittajiin kohdistuneet hyökkäykset Euroopan neuvoston jäsenvaltioissa. Vuoden 2015 jälkeen alueella on surmattu ainakin 16 toimittajaa. Kahdessa muussa aihetta sivuavassa raportissa pohditaan nettimedian ja journalismin haasteita sekä kybersyrjinnän ja nettivihan torjumista. Media-aiheista keskustellaan tiistai-illan ja keskiviikon aamupäivän istunnoissa. Istuntoja voi seurata suorana verkkolähetyksenä ja käsittelyn pohjana olevat raportit lukea osoitteessa http://website-pace.net/en_GB/web/apce/plenary-session

Talvi-istuntoviikon kiireellinen keskustelu käydään Euroopan maahanmuuttopolitiikan uudistamistarpeesta ja ajankohtaiskeskustelu Syyrian tilanteesta. Istunnon vieraspuhujia ovat Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades, Romanian presidentti Klaus Iohannis ja EU:n naapuruus- ja laajentumispolitiikasta vastaava komissaari Johannes Hahn.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista.

Suomen valtuuskuntaan kuuluvat Maria Guzenina (valtuuskunnan puheenjohtaja, sd.), Sirkka-Liisa Anttila (varapuheenjohtaja, kesk.), Anne Kalmari (kesk.), Tom Packalén (ps.) ja Jaana Pelkonen (kok.) sekä varajäseninä Petri Honkonen (kesk.), Susanna Huovinen (sd.), Anne Louhelainen (ps.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018