DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Pääministeri antoi suurelle valiokunnalle selvityksen Maltan päämieskokouksesta

debaattibanneri

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi tänään suurelle valiokunnalle selvityksen Maltan epävirallisen EU-päämieskokouksen (3.2.) keskusteluista.

Päämiehet antoivat kokouksessa julistuksen muuttoliiketilanteesta, koskien erityisesti tilannetta keskisellä Välimerellä. Kokouksen muut aiheet olivat EU:n suuret kehittämislinjat ns. Bratislavan prosessin puitteissa sekä transatlanttiset suhteet.

Muuttoliikepolitiikan keskeisiä kysymyksiä ovat huoli hukkumisista Välimerellä sekä pakolaisleirien huonot olosuhteet Libyassa, pääministeri totesi. Maltan julistuksessa korostetaan mm. tukea Libyan rannikkovartiostolle ja lisätoimia salakuljettajien toiminnan estämiseksi. Valiokunnan keskustelussa kiinnitettiin huomiota mm. Libyan hyvin epävakaaseen tilanteeseen sekä lähialueen maiden, kuten Egyptin, kanssa tehtävään yhteistyöhön tilanteen parantamiseksi. Esille nousi myös kysymys taakanjaosta osana EU:n yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Vastauksia EU:n tulevaisuuden haasteisiin etsivä Bratislavan prosessi on tarkoitus saattaa loppuun Rooman sopimuksen vuosipäivänä maaliskuussa. Valiokunnan kokouksessa keskusteltiin mm. jäsenmaiden erilaisista näkemyksistä integraation syventämiseen. Pääministeri Sipilän mukaan Suomi ei pidä integraation syventämistä ajankohtaisena, vaan korostaa jo sovittujen toimenpiteiden tehokasta täytäntöönpanoa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018