DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Aila Paloniemi Etyjissä: Ilman ihmisoikeuksia ei ole kestävää rauhaa

Paloniemi, Aila kesk

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) korostaa ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltion merkitystä kestävälle rauhalle ja turvallisuudelle. Paloniemi piti avauspuheenvuoron tänään Wienissä järjestetyssä rauhanvälitysseminaarissa.

“Useimpien konfliktien taustalla ovat pitkään jatkuneet ihmisoikeusloukkaukset, epädemokraattinen hallinto ja ihmisten kokemus siitä, ettei oikeusjärjestelmä suojele heitä mielivallalta. Rauhanvälityksen täytyy siksi olla muutakin kuin luottamuksen rakentamista sotivien osapuolten välille. Kestävää rauhaa ei saavuteta ilman ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamista”, Paloniemi totesi.

Paloniemi muistutti puheessaan Suomen ja suomalaisten menestyksekkäästä toiminnasta rauhanvälittäjinä sekä yleisesti että erityisesti Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puitteissa. Parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) toimii rauhanvälityksen erityisedustajana, minkä lisäksi Suomen valtuuskunta on järjestänyt erilaisia rauhanvälityksen oheistapahtumia jo useampien yleiskokouksen istuntojen yhteydessä.

The Human Security Dimension in Peace Mediation –seminaari järjestettiin 23. helmikuuta Itävallan Wienissä meneillään olevan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunnon yhteydessä. Puheenjohtajana seminaarissa toimi Ilkka Kanerva.

Paloniemen lisäksi puheenvuoron käyttivät Suomen Etyj-suurlähettiläs Katja Pehrman, Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsen Stefan Schennach sekä Itävallan Punaisen Ristin pääsihteeri Werner Kerscbaum.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018