DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Aila Paloniemi (kesk.) puolusti Etyjissä kehitysyhteistyötä ja ihmisoikeuksia

aila_paloniemi_0388

Valokuvaaja: Sari Muhonen

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) puolusti kehitysyhteistyötä ja erityisesti naisten ja tyttöjen seksuaaliterveyspalveluita puhuessaan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunnossa Itävallan Wienissä torstai-iltana 23. helmikuuta.

“Samat tahot, jotka sanovat, että pakolaiskriisin syihin pitää puuttua lähtömaissa ja ongelma hoitaa lähialueilla, haluavat leikata kehitysyhteistyön ja YK:n pakolaisjärjestön rahoitusta eli viedä pakolaisten lähtö- ja naapurimailta työkalut ongelman hoitamiseen”, Paloniemi totesi.

Hän muistutti, että tutkitusti vauraimpia ja vakaimpia yhteiskuntia ovat ne, joissa naiset ja tytöt pääsevät kouluun ja osallistumaan yhteiskunnalliseen elämään sen täysivaltaisina jäseninä.

“Jos kiellämme kehittyvien maiden naisilta ja tytöiltä ehkäisyneuvonnan, perhesuunnittelun ja mahdollisuuden turvalliseen aborttiin, se on yhtä fiksua kuin ampuisi omaan jalkaansa”, hän jatkoi.

Paloniemi oli huolissaan kehityksestä, jossa itsenäisten valtioiden rajojen koskemattomuutta loukataan ja ihmisoikeusrikkomuksia katsotaan läpi sormien.

“Kansainväliset ihmisoikeussopimukset on laadittu suojelemaan meiltä sodan kauhuilta, diktatuurilta ja syrjinnältä. Rauha ja vakaus kulkevat rinta rinnan ihmisoikeuksien kunnioittamisen kanssa. Siksi ihmisoikeuksia pitää puolustaa varsinkin näinä aikoina, kun populistiset ja nationalistiset äänenpainot uhkaavat perusarvojamme”, Paloniemi totesi.

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidetään Itävallan Wienissä 23.–24.2.2017. Kokoukseen osallistuvat Paloniemen lisäksi kansanedustajat Kimmo Kivelä (valtuuskunnan varapj., ps.), Ilkka Kanerva (kok.), Krista Kiuru (sd.) ja Mika Raatikainen (ps.).

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018