DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Eduskunta pui perustuslakiesitystä – PS:n Tavio: “Oma kansa ensin”

iz-vC5D2

Eduskunnassa käytiin torstai-iltana harvinainen keskustelu perustuslain muutokseen tähtäävästä lakialoitteesta. Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) ehdottaa lakialoitteessaan perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaisten oikeuksien turvaaminen.

Tavio sanoi eduskunnassa puheessaan, että sokea usko Euroopan unioniin ja monikulttuurisuusideologiaan ovat vaarantaneet Suomen itsenäisyyden. Ne ohjaavat Suomen resursseja muiden kuin Suomen kansalaisten hyväksi.

Tavio katsoo, että Suomen valtion olemassaolon ensisijainen tarkoitus on palvella Suomen kansalaisia. Perustuslain nykyisessä muotoilussa ei ole tällaista mainintaa.

– Suomen kansalaisuudella tulee olla merkitystä. On surullista, miten Suomen kansalaisuuden merkitystä poljetaan maahan, Tavio sanoi puheessaan täysistunnossa.

Perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meri (ps.) kiitti omassa täysistuntopuheenvuorossaan Taviota perustuslakiesityksen tuomisesta käsittelyyn ja toivoi aiheesta vilkasta keskustelua eri puolueiden välille.

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) kannatti aloitetta ja muistutti, ettei perustuslaki ole muuttumaton monumentti, vaan siihen on toisinaan syytä tehdä lisäyksiä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018