DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

KESKUSTAN MIKKO KÄRNÄ: LAIVAYHTIÖT VELVOITETTAVA KÄYTTÄMÄÄN KOTIMAISIA ELINTARVIKKEITA

mikko-vaaka2

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee suurten laivayhtiöiden tarjoamien aterioiden matalaa kotimaisuusastetta.

– Lähetin kaksi viikkoa sitten yhtiöihin tiedustelun niiden käyttämien raaka-aineiden alkuperästä. Suurin valtion tukien saaja Viking Line ei edes vastannut kyselyyn. Syytä vastaamattomuuteen voi jokainen vain arvailla.

Kärnä kiittää Tallink Silja Oy:tä saamastaan vastauksesta, mutta on järkyttynyt yhtiön raaka-aineiden matalasta kotimaisuusasteesta.

– Silja Linen laivojen kotimaisuusaste on ainoastaan 50% ja esimerkiksi käytettävä pihviliha on tuotu Uruguaysta. Kana ja possu ovat onneksi kaikki kotimaisia. Toivon yhtiön ryhtyvän kilpailemaan korkealla kotimaisuusasteella kaikkien raaka-aineidensa osalta. Kaikesta huolimatta tulen ainakin itse suosimaan jatkossa Silja Linea. Se on sentään toiminnassaan avoin ja rehellinen.

Kansanedustaja muistuttaa, että valtio tukee Viking Linen ja Tallink Siljan liiketoimintaa vuosittain noin 40 miljoonalla eurolla.

–  Valtio voisi aivan hyvin edellyttää tuen vastineena, että yhtiöiden laivoilla käytettäisiin pääsääntöisesti kotimaisia, terveellisiä ja puhtaita raaka-aineita. Tämä on vähintä mitä voimme tehdä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018