DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Aila Paloniemi (kesk.) toivoi Etyjissä useampia osapuolia rauhanneuvottelupöytiin

Paloniemi, Aila kesk

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) ehdottaa, että rauhanvälitykseen ja –neuvotteluihin otettaisiin mukaan myös paikallishallinnon, kansalaisjärjestöjen ja opposition edustajia.

“Demokratiaan kuuluu, että valta vaihtuu. Ne, jotka nyt ovat vallassa, voivat vaalien jälkeen olla oppositiossa ja päinvastoin. Siksi on tärkeää kuunnella opposition edustajia ja pitää heidät mukana vuoropuhelussa, myös konflikti- ja kriisitilanteissa”, Paloniemi totesi puhuessaan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen poliittisen komitean kokouksessa Valko-Venäjän Minskissä torstaina.

Opposition lisäksi rauhanvälityksessä tulisi kuulla paikallisten viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen edustajat, koska he tuntevat parhaiten, miten konfliktit vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään.

“Itsestään selvää on, että pysyvän rauhan edellytys on, että kaikki osapuolet kunnioittavat ihmisoikeuksia ja Etyjin periaatteita. Niitä ovat valitettavasti rikkoneet viime vuosina myös Etyjin osallistujavaltiot”, Paloniemi huomautti.

Hän viittasi puheessaan myös siihen, miten historiaa väärintulkitaan ja -käytetään konfliktien ja epävakauden lietsomiseen.

“Meidän pitää ottaa oppia historiasta, mutta historia pitää nähdä laajemmasta perspektiivistä kuin ahtaan kansallisesti. Kestävä rauha ja vakaus eivät voi perustua muuhun kuin totuuteen”, hän totesi.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Etyjin parlamentaarinen yleiskokous on koolla Valko-Venäjän Minskissä 5.–9.7.2017.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018