DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Touko Aalto Vihreiden gallupnoususta: Ihmiset tahtovat muutosta

Aalto, Touko vihr

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi Facebookissa Ylen tuoretta galluptulosta, jossa Vihreät on noussut Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi:

“Vihreät ovat nyt Ylen gallupissa Suomen toiseksi suurin puolue. Se on merkki siitä, että ihmiset tahtovat muutosta ja luottavat Vihreiden tulevaisuusvaihtoehtoon. Näin laaja suomalaisten tuki lämmittää ja kannustaa meitä jatkamaan eteenpäin.

Suomalainen politiikan kenttä on isossa murroksessa. Yksikään puolue ei omista yhdenkään ihmisen ääntä. Kannatus on ansaittava nöyrällä ja pitkäjänteisellä työllä uudestaan joka ikinen päivä.

Nyt budjettiriihessä haastamme hallitusta tekemään oikeudenmukaisen tulevaisuusbudjetin. Vihreiden viesti hallitukselle on, että jokainen euro on arvovalinta.

Suomi menestyy satsaamalla koulutukseen ja yhteiskuntamme arvo mitataan siinä, miten pidämme huolta heikompiosaisista.

Ei ole oikein, että koulutuksesta ja sosiaaliturvasta leikataan näin suurella kädellä, mutta ympäristölle haitallisiin yritystukiin ei edes kosketa. Ei, vaikka niiden käytössä on selvää tehottomuutta.

Yksi ihmisryhmä on joutunut näiden taloustalkoiden raskaimman taakan kantajaksi. Tuo ryhmä on julkisen sektorin pienipalkkaiset työntekijät, joista suuri osa on naisia. Lomarahojen leikkaukset ovat tuntuneet heillä kukkarossa jo tänä kesänä.

Niiltä, joilta on otettu eniten, tulee antaa myös ensiksi, kun siihen on mahdollisuus. Nyt hallitus aikoo toimia juuri päinvastoin. Pienituloisten palkansaajien asemaan ei ole tulossa helpotusta, mutta suurituloisille suunnitellaan uutta veronkevennystä.

Veronkevennysvaraa on, jos samalla tehdään veronkorotuksia tai leikataan menoja. Vihreät on esittänyt, että osinkoverotusta tulee kiristää ja ympäristölle haitallisia ja tehottomia yritystukia tulee leikata. Näin voidaan tehdä arvovalintoja budjetin sisällä. Näin voidaan tukea taloustalkoiden suurimmaksi maksajaksi joutuneita pienituloisia naisvaltaisia aloja, parantaa palveluita ja toteuttaa oikeudenmukaista tulonjakoa. Näin voidaan perua hallituksen valtavia leikkauksia koulutukseen, tutkimukseen ja tieteeseen.

Hallituksella on nyt myös viimeinen mahdollisuus uudistaa suomalainen perhevapaamalli. Vihreät ovat esittäneet oman vaihtoehdon perhevapaiden muuttamiseksi joustaviksi, erilaiset perheet huomioiviksi ja tasa-arvoa edistäviksi. Uudistus ei voi enää odottaa. Siinä on kyse lasten hyvinvoinnista, naisten asemasta työmarkkinoilla ja isien vahvasta vanhemmuudesta.

Samalla kun keskustelemme budjetista, tulee muistaa katsoa pidemmälle. Yhteiskuntamme tarvitsee rakenteellisia uudistuksia.

Koko suomalaisen verojärjestelmän remontti tulee aloittaa vero- ja yritystukijärjestelmän perkaamisesta. Sote-uudistuksessa on palattava poliittisesta pelaamisesta uudistuksen alkuperäisten tavoitteiden toteuttamiseen. Perhevapaauudistuksella ja maksuttomalla varhaiskasvatuksella lisäämme naisten työllisyyttä, tasa-arvoa ja ehkäisemme lasten syrjäytymistä. Asumistuen leikkauksen sijaan koko sosiaaliturvajärjestelmä tulee uudistaa perustulon idean pohjalta, jolloin voimme samalla rahalla purkaa köyhyys- ja kannustinloukkuja sekä mahdollistaa työn vastaanottamisen kannattavuus kaikissa tilanteissa.

Vihreiden tulevaisuusvisio toteutuu vain periksiantamattomalla työllä ja ihmisten luottamuksella. Tehdään yhdessä sellainen Suomi, jonka haluamme nähdä.”

Kannanotto julkaistu alun perin Aallon Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/touko.aalto/posts/10155769405997427

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018