DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Torvalds: nyt tarvitaan ymmärtämystä ja päättäväisyyttä

4EZJb8UV

Kansainvälisen terrorin pelko astui sisään suomalaisten arkeen. Perjantainen puukotus Turussa tulee vaikuttamaan voimakkaasti yleiseen mielipiteeseen. Kahden ihmisen kuolema terrori-iskussa on meidän oloissamme merkittävä inhimillinen katastrofi. Siksi tämä teko tulee myös suuresti vaikuttamaan meidän yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ja juuri siksi ovat muutamat seikat erityisen tärkeitä.

Tärkeintä on inhimillisyytemme ja kykymme jakaa uhrien lähiomaisten ja puukotusta seuraamaan joutuneiden ihmisten surua ja pelkoa.

Samalla on yhtä tärkeätä kyetä näkemään vaikea, monimutkainen ja huolestuttava kokonaiskuvio tapauksen taustalla. Euroopassa esiintyvällä terrorilla on kolme toisiinsa liittyvää ja ongelmallista piirrettä:

– huono tai olematon integraatio – maahanmuuttajien yhteiskunnalliset järjestöt jäävät ja jättäytyvät eroon muista yhteisistä kansalaisjärjestöistä. Se luo muureja, jotka tukevat ennakkoluuloja ja estävät yhteistä dialogia;

– epärealistiset odotukset länsimaisessa yhteiskunnassa menestymisestä. Se synnyttää puolestaan pettymyksiä ja katkeruutta, mikä yhdistyy usein sosiaaliseen kurjuuteen ja houkuttelee laillisuuden rajoilla liikkuvaan toimintaan.

– kaikkein vakavin haaste on kykymme ymmärtää miten erilaiset kulttuurit toimivat. Demokraattinen yhteiskunta edellyttää että ihmiset ovat käyneet läpi vaikean ja pitkän modernisaatioprosessin joka murtaa fundamentalistisen ja kulttuurisesti rajoittuneen maailmankuvan. Suomalaisessa yhteiskunnassa esiintyvä karkea vastakkainasettelu maahanmuuttajien ja pakolaisten suhteen perustuvat myös samankaltaiseen esimodernistiseen ja fundamentalistiseen maailmankuvaan.

Meidän on nyt selvittävät vaikeasta ja repivästä keskustelusta jossa joudumme kohtaamaan myös omat syvälle juurtuneet käsityksemme.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018