DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari: Terroristien solut tulee tutkia tarkoin

jaakonsaari-liisa-yhtkuvake-350x350

Viime viikolla Turussa ja Barcelonassa tapahtuneista terroriteoista epäillään marokkolaistaustaisia henkilöitä. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari jätti kirjallisen kysymyksen EU-komissiolle mahdollisesta marokkolaistaustaisesta terrorismisolusta Euroopassa.

– Epäily on vasta epäily, mutta Turun ja Barcelonaan iskujen takia on nopeasti syytä tutkia Euroopassa mahdollisesti toimiva marokkolaistaustainen terroristisolu. Tämän lisäksi EU-komission on avattava keskusteluyhteys Marokon kanssa ja etsiä keinoja, joilla ennaltaehkäistään ääriajatteluun johtavia tekijöitä, sanoo Jaakonsaari.

Marokko on suhteellisen vakaa maa, mutta nuorten työttömyysaste on korkea. Yli miljoona marokkolaista nuorta on ilman työpaikkaa. Ilman työtä ja koulutusta nuorilta puuttuu tulevaisuuden toivo.

– Koulutuksen ja työn puute tekee nuorista jihadistien häikäilemättömän manipulaation kohteita ja ajaa nuoria ääriliikkeisiin. On erittäin huolestuttavaa, jos Euroopan lähialueilla kasvaa epätoivoisia, visiottomia ja ääriliikkeille alttiita nuoria. Radikalisoitumisen siemen alkaa yksin jäämisestä ja toivottomuuden tunteesta, sanoo Jaakonsaari.

– Kansainvälistä yhteistyötä terrorismin torjumiseksi on vahvistettava. Kansainvälinen rikollisuus ja terrorismi eivät tunne maiden rajoja. Myös tiedustelutiedon jakamisen ja muun tehokkaan yhteistyön esteet on aika poistaa, sanoo Jaakonsaari.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018