DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

VAS Myllykoski: Hyödytön rautatiekilpailutus uhkaa Bernerin uskottavuutta

Jari-Myllykoski2-WEB-resoluutio

Kansanedustaja, liikennevaliokunnan jäsen Jari Myllykoski (vas.) pohtii, onko liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) toiminta raideliikenteen kilpailutusasiassa linjassa ministerin velvollisuuksien kanssa. Myllykoski pitää ristiriitaisena, että ministeri ajaa kilpailutushanketta siitä huolimatta, että konsulttiselvityksen mukaan uudistus olisi vaikutuksiltaan valtiolle 40 miljoonaa euroa negatiivinen.

Liikenneministeri Berner on esittänyt raideliikenteen avaamista kilpailulle 2020-luvulla. Valtioneuvoston omistajaohjauksen teettämä selvitys kertoo kuitenkin, että kilpailutus toisi hyötyä vain, jos valtio rakentaisi lisää raiteita kuormittuneisiin kohtiin.

Myllykoski kirjoittaa blogissaan:

– Mistä nuo rahat revittäisiin, kun VR ei pystyisi maksamaan nykyiseen tapaan osinkoja valtiolle, joita esimerkiksi viime vuodelta maksettiin 90 miljoonaa euroa?

Myllykoski muistuttaa, että ministerit ovat virkavalassaan tai -vakuutuksessaan sitoutuneet toimimaan kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

– Uudistus ei selvityksen mukaan ole VR:n tai valtiontalouden kannalta positiivinen. Ministerin vakuutuksen kanssa linjassa ei ole ideologisen yksityistämishankkeen läpiajaminen hinnalla millä hyvänsä.

Myllykosken mukaan koko raideliikenteen kilpailulle avaamisen sijaan tulisi keskittyä maakuntavetoisen seutuliikenteen kehittämiseen.

– Kaupunkiseutujen työmatkaliikennettä voitaisiin ohjata nykyistä enemmän raiteille. Yksityisautoilun tarpeen vähentyessä ilmastopäästöt vähenisivät. Parempi liikenne parantaisi seutukuntien taloudellista dynamiikkaa.

– Parasta olisi, että kehitettäisiin maakuntavetoisia seutuliikennejärjestelyjä raideliikenteessä, mutta jätettäisiin kaukoliikenteen operointi edelleen VR:n tehtäväksi, Myllykoski kirjoittaa.

Aiheesta lisää Myllykosken blogissa: http://www.jarimyllykoski.com/?p=1420

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018