DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) (blogissaan): Ei ohituskaistaa jihadisteille- suomalaiset etusijalle

Niikko, Mika ps

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) (blogissaan) http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242126-vierastaistelijoiden-ohituskaista

pitää käsittämättömänä Vantaan kaupungin sisäministeriölle antamaa lausuntoa ohituskaistan luomisesta taistelualueilta palaaville Isisin jihadisteille. Tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa, ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan. Suomessa on suomalaisten edun tultava etusijalle.

Vantaan lausunnossa oli hyvääkin. Ministeri Risikon tulee ottaa Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahan pääsyn estäminen vakavasti. Mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta puheet kotouttamistoimista on epärealistisia.

Niikko kysyykin, mikä on sellainen yhteiskunta, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka haluavat vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa. Oikeudenmukaista olisi saattaa nämä henkilöt vastuuseen teoistaan, jolloin Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi tulla harkittavaksi.

Suomen pitäisi myös kaikin keinoin estää niiden taistelijoiden palaaminen maahan, jotka ovat yhä konfliktialueilla. On pohjattoman naiivia ajatella, että tarjoamalla jihadisteille ohituskaistan ja pääsyn palvelujärjestelmämme piiriin nämä voimakkaasti radikalisoituneet henkilöt yhtäkkiä ”integroituisivat takaisin” yhteiskuntaamme, Niikko painottaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018