DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Sari Sarkomaa: Vihdoin perheellisyys huomioidaan opintotuessa – opiskelijankin on voitava olla vanhempi

Sarkomaa, Sari kok

Hallitus esitti viime kevään puoliväliriihessä erillisen huoltajakorotuksen myöntämistä perheellisten opiskelijoiden opintorahaan. Esitys tuli eduskunnan lähetekeskusteluun tiistaina. Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa pitää kuukausittaista 75 euron huoltajakorotusta tärkeänä päätöksenä perheellisten opiskelijoiden ja näiden lasten hyväksi. Perheellisiä kaikista korkeakouluopiskelijoista on joka kuudes.

-Huoltajakorotus tulee todelliseen tarpeeseen. Toteutuessaan korotusta saisi noin 19 000 pienituloista perheellistä opiskelijaa. Korotus edistää opiskelijaperheiden lasten hyvinvointia ja oikeuksien toteutumista. lasten hankkimisen ja kasvattamisen on oltava mahdollista myös opiskelun ohessa, Sarkomaa toteaa.

Huoltajakorotuksen on määrä tulla voimaan vuoden 2018 alusta alkaen. Suomi on viimeinen Pohjoismaa, joka ei ole huomioinut perheellisiä opiskelijoita opintotukijärjestelmässä. Sarkomaan mukaan ei ole kohtuullista, että alaikäistä lasta huoltavan opiskelijan opintotuki on sama kuin opiskelijoilla, jotka elättävät vain itsensä.

Pieni- ja keskituloisten perheiden asemaa on tällä hallituskaudella parannettu monin tavoin. Sarkomaan mukaan opintotuen huoltajakorotus on Sarkomaan mukaan hyvä ja tarpeellinen kohdennettu teko muiden perheiden toimeentuloa helpottavien toimenpiteiden lisäksi. Perheellisten opiskelijoiden toimeentulon helpottaminen edesauttaa myös heidän mahdollisuuksiaan yhdistää perhe-elämä ja opiskelu sekä suorittaa tutkinto loppuun.

-Tällä hallituskaudella on alennettu varhaiskasvatusmaksuja ja tuotu 6700 pienituloista perhettä maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin. Huoltajakorotuksen lisäksi myös nämä päätökset helpottavat perheellisten opiskelijoiden toimeentuloa. Kokoomuksen eduskuntaryhmälle on tärkeää, että perheiden tiukkaa tilannetta helpotetaan, Sarkomaa summaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018