DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson: Pääministerin tulisi ottaa kokonaisvastuu maamme kaksikielisyyden edistämisestä

Henriksson, Anna-Maja r

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa valtioneuvoston kansliaa, ja viime kädessä pääministeri Juha Sipilää ottamaan kokonaisvastuun maamme kaksikielisyyden edistämisestä. Henrikssonin mukaan kansalliskielten edistämiseksi tehdään hyvää työtä monella eri suunnalla, mutta kenelläkään ei tällä hetkellä ole kokonaisvastuusta tästä.

– Suurin ongelma on  se, ettei kenelläkään vaikuta olevan kokonaisvastuuta kansalliskieltemme edistämisestä, tai halua ottaa tätä vastuuta. Viime vaalikaudella annettu kansalliskielistrategia antaisi hyvän perustan tälle työlle. Nyt tarvittaisiin poliittista tahtoa sen toteuttamiseen. Toivon, että pääministeri näyttäisi tässä suuntaa, sanoo Anna-Maja Henriksson

Henrikssonin mukaan keskustelu kielellistä oikeuksista on erittäin ajankohtainen, koska hallitus parhaillaan valmistelee sote- ja maakuntauudistusta. 

– Sosiaali- ja terveydenhuolto on yksi niistä alueista, jossa palvelun saaminen omalla äidinkielellä on aivan keskeistä. Olen hyvin huolestunut siitä tavasta millä hallitus nyt huomioi kielelliset oikeudet sote-uudistuksen valmistelussa, sanoo Henriksson.

Anna-Maja Henriksson puhui tänään Finlandiatalolla oikeusministeriön järjestämässä Suomi 100 & oikeusvaltio seminaarissa. 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018