DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

PS Laura Huhtasaari kyselytunnilla: Suomen runnominen euroon oli virhe

Laura0325

Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen tekivät raskaan virheen, kun he runnoivat Suomen  yhteisvaluutta euroon kansaa kuulematta. Euroopan keskuspankin roskapaperiostojen suomelle on tullut noin 70 miljardin euron vastuut ja lisäksi meillä on noin 20 miljardin euron kreikkavastuut.

-Kokoomukselle tiedoksi, me emme tienaa tällä eikä tämä ole fantastista, Huhtasaari totesi.

-Euroopan keskuspankin holtiton roskalainojen osto-ohjelma osaltaan pitää korkoa keinotekoisesti alhaalla, mikä mahdollistaa ongelmamaiden velkaantumisen. Korot ovat historioitsijoiden mukaan laskeneet alimmalle tasolle 5 000 vuoteen. Tämä ei voi jatkua.

-Mitä hallitus aikoo tehdä ja millä tavalla hallitus on varautunut siihen, kun valtiomme korot nousevat viiteen prosenttiin, takaukset lankeavat maksettavaksi eikä meillä ole edes omaa rahapolitiikkaa, peräsi Huhtasaari.

Ministeri Orpo (kok) totesi, liittymisen aikanaan euroon olleen hyvä ratkaisu, joka sitoo meidät eurooppalaiseen yhteismarkkina-alueeseen. Euron vaikeista vaiheista huolimatta ministeri Orpo totesi tilanteen olevan kohtuullisen vakaan. Orpo totesi myös, että on totta, että Euroopan keskuspankin tase on paisunut.

-Oletteko te ministeri Orpo todellakin sitä mieltä, että muut pohjoismaat tekivät virheen kun eivät tulleet mukaan euroon ja miksi tähän ”menestystarinaan” muut pohjoismaat eivät vieläkään halua tulla mukaan. Joulukuussa EMU:lle haetaan uutta suuntaa. Me Perussuomalaiset vastustamme integraation ja yhteisvastuun lisäämistä. Kun seuraava taantuma tulee ja se tulee varmasti, euro ajautuu ylitsepääsemättömiin ongelmiin. Perussuomalaiset varoittavat tästä nyt kuten monet muut asiantuntijat. Tässä on kaksi suuntaa keskitetty liittovaltio tai ankara markkinakuri ja siihen ongelmamaat eivät pysty. Tämä tulee aiheuttamaan euron hajoamisen, miten hallitus on varautunut väistämättömään ja ajamaan Suomen etuja.

Ministeri Orpo (kok) totesi , että jokainen tekee omia ratkaisujaan ja Suomen tehneen viisaan ja tärkeän ratkaisun liittyessään.

Pertti Salolainen (kok) totesi euron pakottavan kaikki tiukempaan talouspolitiikkaan ja korosti, että kaikki aivan kaikki mitä Perussuomalaiset esittävät on väärin.

Ville Vähämäki (pe) peräsi vielä vastausta Suomen neuvottelulinjaan ja totesi, että selväksi ei tullut tälläkään kertaa kuinka paljon tavallista työmiestä taas kuritetaan. Vähämäki muistutti myös, että Perussuomaisilla on tarjota vaihtoehto.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018