DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson: Hallituksen turvapaikkapolitiikassa tarvitaan suunnanmuutos

Bra bild pa Anna-Maja profil

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson vaatii kunnollista suunnanmuutosta hallituksen turvapaikkapolitiikkaan.

– Humanitäärinen suojelu pitää palauttaa oleskeluluvan saamisen perusteeksi, jonka nykyinen hallitus poisti. Parannetaan turvapaikkaprosessia niin, että turvapaikanhakijoiden oikeus oikeusavustajaan heti prosessin alussa vahvistetaan. Sen lisäksi tulorajoja oleskelulupien saamiseksi pitää tarkistaa, kun kyseessä on työperäinen maahanmuutto, Henriksson sanoo.

Henriksson on hyvin huolestunut, että seitsenlapsista perhettä Loviisassa uhkaa karkotus Irakiin. On helpotus, että hallinto-oikeus pysäytti karkotuksen eilen, mutta vielä perhe ei voi hengähtää helpotuksesta.

– Loviisan tapaus näyttää selvästi, että hallituksen turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut. Emme voi lähettää lapsia eikä muita ihmisiä takaisin epävarmoihin olosuhteisiin. Hallituksen on otettava tosissaan UNHCR:n ilmaisema huoli siitä, että Suomi lähettää turvapaikanhakijoita takaisin kotimaihin joista he ovat paenneet- siitä huolimatta, että he tarvitsevat suojaa.

– Loviisassa syntynyt hieno kansanliike on selvä merkki siitä, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituksen epäinhimillisestä turvapaikkapolitiikasta. Iloitsen kansanliikkeen kiinnostuksesta, inhimillisyydestä ja halusta auttaa hädässä olevia ihmisiä. Samanaikaisesti hallituksen pitäisi vetää johtopäätöksensä. Toivon uuden sisäministerin Kai Mykkäsen toimivan nyt, Henriksson sanoo.

Henriksson kannattaa myös kansanedustajien Eva Biaudet ja Emma Karin ehdotusta Migrin toiminnan riippumattomasta tarkastuksesta.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018