DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson: Sipilän ehdotukselle ei – maakuntavaalit mieluummin eduskuntavaalien yhteyteen

Henriksson, Anna-Maja r

Pääministeri Juha Sipilä ehdotti maanantaina eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien yhdistämistä keväällä 2019. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson ei kannata keskustan puheenjohtajan ehdotusta.

− Mielestäni eduskuntavaalien ja maakuntavaalien yhdistäminen olisi parempi vaihtoehto, Henriksson sanoo. Sitä paitsi Sipilä itse on syypää mahdolliseen vaaliähkyyn. On nimenomaan keskustan idea pitää maakuntavaalit ensi lokakuussa, Henriksson sanoo.

Maakuntavaaleihin tarvittavia lakeja ei ole vielä hyväksytty, vaikka vaalit on määrä pitää jo lokakuussa.

− Nyt pitäisi antaa eduskunnalle työrauha. Maakuntavaalien lykkääminen eduskuntavaalien yhteyteen huhtikuuhun 2019 olisi sen takia paras ratkaisu. Silloin eduskunnalle annettaisiin tarpeeksi aikaa perehtyä sote- ja maakuntauudistuksen laajoihin lakikokonaisuuksiin. Uskon kaikkien muiden, paitsi keskustan, kannattavan tätä ideaa, Henriksson sanoo.

− Jos maakuntavaalit lykätään eteenpäin vaalien pitäminen olisi enemmän sopusoinnussa Euroopan neuvoston suosituksen kanssa, jonka mukaan vaalilainsäädännön muutoksen jälkeen pitäisi kulua vuosi ennen kuin vaalit pidetään.

Henriksson ei näe mitään mahdollisuuksia pidentää istuvan eduskunnan toimikautta yli kuukaudella ensi vuoden toukokuuhun.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018