DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Torvalds johtaa ALDE-ryhmän työtä veropakoilua vastaan

27625455_1782466225161201_4483967465874376353_o

Liberaali ALDE -ryhmä valitsi tänään koordinaattorinsa Euroopan parlamentin uuteen talousrikoksia, veropetoksia ja veronkiertoa käsittelevään erityisvaliokuntaan (lyhenne TAX3). 

RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds valittiin tähän tehtävään. Erityisvaliokunta jatkaa aikaisempien erityisvaliokuntien työtä kitkeäkseen talousrikokset, veropetokset ja veronkierron Euroopan unionissa. Koordinaattorina Torvalds vastaa ALDE-ryhmän toiminnasta ja poliittisesta työstä valiokunnassa.

– Olen aikaisemmin istunut jäsenenä erityisvaliokunnissa jotka ovat tehneet työtä samojen aiheiden parissa. Tulen käyttämään siellä hankkimaani kokemusta ja tietotaitoa johtaessani ALDE-ryhmän työtä uudessa valiokunnassa, Torvalds sanoo. 

Torvaldsin kanssa ALDE-ryhmää edustamassa erityisvaliokunnan täysjäseninä istuvat tšekkiläinen Petr Ježek, saksalainen Wolf Klinz ja belgialainen Louis Michel. Ježek toimi kahden aikaisemman erityisvaliokunnan raporttien laatijana. Nämä jäsenet tulevat tekemään työtä ryhmän linjan edistämiseksi ja kitkeäkseen talousrikoksia, veropetoksia ja veronkiertoa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

– Ei ole hyväksyttävää, että kerta toisensa jälkeen ilmenee tapauksia joissa yritykset ja yksilöt käyttävät verojärjestelmää hyväkseen väärin perustein. Vaikka kutsuisimme sitä Panama-papereiksi, Paratiisipapereiksi tai joksikin muuksi, niin tämä todistaa että meillä on rakenteellisia ongelmia, kun emme pysty estämään tätä sekä juridisesti ja moraalisesti kyseenalaista toimintaa, sanoo Torvalds.

Europan komission mukaan veroja kierretään ja veropetoksia tehdään vuosittain noin yhden biljoonan euron edestä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018