DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson: Suomen täytyy huolehtia oikeusvaltioperiaatteesta – tutkimus Migrin päätöskäytännöstä pitää ottaa vakavasti

DYkS0xTWsAAaOm-

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on hyvin huolestunut Åbo akademin, Turun yliopiston, sekä Yhdenvertaisuusvaltuuten tekemän tutkimuksen tuloksista Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksistä.

− Epäilyksemme osoittautui valitettavasti aiheelliseksi, nyt se on mustaa valkoisella. Maahanmuuttovirasto on kiristänyt tulkintojaan ja käytäntöjään vuodesta 2015, Henriksson sanoo.

− Tutkijoiden viesti huolestuttavasta kehityksestä ihmisoikeuksien ja suomalaisen oikeusvaltion turvaamisesta pitää ottaa vakavasti, Henriksson sanoo.

– Turvapaikanhakijoiden pitää saada oikeusapua ajoissa. Hallitus on lyhentänyt turvapaikkapäätösten valitusajan, sekä rajoittanut suojaa hakevien mahdollisuutta saada oikeusapua ensimmäisen turvapaikkahaastattelun aikana.

− Nämä muutokset nakertavat turvapaikkahakijoiden oikeusturvaa. Oli suuri erehdys, kun Pakolaisneuvonta ja muut pakolaisasioihin erikoistuneet tahot eivät enää saaneet avustaa turvapaikanhakijoita ensimmäisen kuulustelun aikana, Henriksson. Hän vaatii hallitukselta nopeita toimia asian korjaamiseksi.

Vielä vuonna 2015 Maahanmuuttovirasto piti hakemuksissa esitettyä väkivallan pelkoa perusteltuna suurimmassa osassa päätöksistä, vuonna 2017 enää poikkeuksellisesti.   

− Humanitäärinen suojelu pitää palauttaa oleskeluluvan saamisen perusteeksi, jonka nykyinen hallitus poisti. Parannetaan turvapaikkaprosessia niin, että turvapaikanhakijoiden oikeus oikeusavustajaan heti prosessin alussa vahvistetaan. Sen lisäksi tulorajoja oleskelulupien saamiseksi pitää tarkistaa, kun kyseessä on työperäinen maahanmuutto, Henriksson sanoo.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018