DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Mia Laiho: Pentutehtailu on saatava kuriin

mia2m_384x

Kokoomuksen uusmaalainen kansanedustaja Mia Laiho vaatii koirien pakollista rekisteröintiä ja tunnistusmerkintöjä valmisteilla olevaan eläinlain uudistukseen. Taustalla on kasvava lemmikkieläinten laiton maahantuonti. Maahantuodut koirat ovat yleisin kotoisin pentutehtaista, jotka keskittyvät teettämään mahdollisimman paljon pentuja ainoastaan rahan ehdoilla.

Eläinten hyvinvointi ohitetaan pentutehtaissa täysin, kun pennut joutuvat elämään ala-arvoisissa olosuhteissa. Suomeen laittomasti kuljetetut pentutehtaiden sarjatuotannot ovat kotoisin usein Baltian maista. Pennut ovat heikkokuntoisia huonon hoidon, heikon ravinnon sekä rokotusten ja madotusten puutteen takia. Pahimmillaan pennut kantavat raivotautia, mikä on terveysriski myös muille eläimille ja ihmisille.

”Pelkästään Espooseen tulee arviolta satoja pentutehtaiden pentuja vuosittain. Pentutehtaita ja niiden harjoittamaa laitonta maahantuontia ei saada loppumaan pelkästään valistuksella ja tiedon lisäämisellä. Tarvitsemme järeämpiä lainsäädännöllisiä toimia ja tiukempaa valvontaa. Koirien pakollinen rekisteröinti olisi oleellinen kirjaus valmisteilla olevaan eläinsuojelulakiin”, Laiho toteaa

Laiho muistuttaa, että koirien pakollinen rekisteröinti ja tunnistusmerkintä ovat jo eurooppalaisesti arkipäivää. Eläinten hyvinvointikeskuksen (EHK) vuonna 2015 tekemän selvityksen mukaan valtaosa Euroopan unionin jäsenvaltioista on siirtynyt käyttämään pakollisia rekisteröintejä.

”Omistaja joutuu usein viimekädessä maksamaan pennun ostossa säästetyt eurot sairaan pennun aiheuttamiin eläinlääkärikuluihin. Rekisterin ylläpito vaatisi todennäköisesti jonkin verran kustannuksia, mutta saavutettuun hyötyyn nähden nykyisenä digitaalisena aikakautena se tuskin olisi ylitsepääsemätön ongelma. Itsekin koiranomistajana voin olla varma, että nykyiset ja tulevat koiranomistajat haluavat pentutehtailusta eroon. Meidän on kannettava vastuumme eläinten hyvinvoinnista ja oikeuksista”, Laiho päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018