DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sinisten Torvinen: Syyttäjälaitoksen uudistus parantaa tavallisen ihmisen asemaa

verticalHalfPicture-720x425-resize

Syyttäjälaitos uudistuu, toimintoja keskitetään ja syyttäjät erikoistuvat hoitamaan mutkikkaita kysymyksiä, jotka vaativat erityisasiantuntemusta. Näin käy, jos hallituksen esitys menee läpi.

”Uudistuksen tavoitteena on auttaa juuri tavallista ihmistä. Syyttäjälaitos työskentelee ihmisten asioiden kanssa. Niiden ihmisten, jotka ovat usein kaikkien heikoimmilla, joille on tehty vääryyttä tai jotka ovat itse tehneet väärin toisille. Ihminen ei aina voi valita omia vastoinkäymisiään. Me lainlaatijat voimme kuitenkin varmistaa, että jokainen, joka päätyy tekemisiin syyttäjien kanssa tavalla tai toisella, saa yhtäläisen kohtelun”, kuvaa sinisten kansanedustaja, varatuomari Matti Torvinen.

Uudistuksen tavoitteena on taata maanlaajuisesti yhtenäiset palvelut, käsittelyt ja ratkaisut. Tavoitteena on myös tehostaa toimintaa. Tällä hetkellä syyttäjiä on liian vähän suhteessa rikosasioiden määrään.

”Oikeusturvan kannalta on välttämätöntä, että juttujen käsittelyajat ovat kohtuulliset ja ihminen voi saada oikeutta omalle asialleen. Myös syyttäjien osaamisen on saatava kehittyä muun yhteiskunnan kanssa. Paikallissyyttäjien osaaminen ei enää riitä, on aika hankkia uutta oppia.”

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018