DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Mats Nylund (RKP) on pettynyt yritystukityöryhmän epäonnistumiseen: Meidän tulisi pystyä parempaan

Nylund_Mats

Yritystukia tarkastelleen parlamentaarisen työryhmän lopputulos oli laiha. Se että ryhmä ei löytänyt yhteisymmärrystä johtuu ryhmässä mukana olleen RKP:n edustajan Mats Nylundin mukaan puolueiden välisestä poliittisesta luottamuspulasta.

          –  Osa työryhmässä mukana olleista ovat järjestelmällisesti heikentäneet luottamusta vuotamalla esillä olevia ehdotuksia ennen kuin niitä on edes ryhmässä ehditty käsitellä, sekä kyseenalaistamalla sen, että sidosryhmien edustajat osallistuivat työhön. Osa vaikuttaa etukäteen päättäneen, ettei työryhmän työstä tulisi mitään.  

          –  Kun luottamus on näin heikkoa, olen rehellisesti sanottuna huolissani siitä mitä seuraamuksia tällä on parlamentaarisille työryhmille.  Pelkään että tämä voi jatkossa johtaa siihen, ettei saman tyyppisiä työryhmiä enää uskalleta asettaa, sanoo Nylund.

Nylundin mukaan työryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarista (kesk.) kohtaan kohdistettu kritiikki on ollut kohtuutonta. Pekkarinen teki Nylundin mukaan kovasti töitä sen eteen, että kompromissiehdotus saatiin aikaiseksi. Loppupeleissä ehdotuksesta ei kuitenkaan päästy yhteisymmärrykseen. Nylund itse olisi ollut valmis hyväksymään kompromissin.  

          –  Kompromissi ei suinkaan ollut kunnianhimoton kuten on annettu ymmärtää. Ehdotuksen mukaan olisimme luopuneet energiaveroleikkurista ja sen sijaan alentaneet sähkönhintaa. Tämä olisi ollut suuri rakennemuutos, joka olisi varmistanut teollisuuden kilpailukyvyn mutta samalla se olisi poistanut fossiilisten polttoaineiden käytöstä seuranneen energiaveron palautuksen.

          – Kun laajalti puhuttiin yli kahdeksan miljardin euron yritystuista, asetettiin näin työryhmälle melko epärealistiset odotukset.  Todellisuudessa vain noin 1,1 miljardia euroa on niin sanottua suoraa yritystukea, eli tukea joka maksetaan valtionbudjetista. Loput miljardit koostuvat verotuista, jotka perustuvat enimmäkseen teoreettisiin laskelmiin, sanoo Nylund.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018