DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Kansanedustaja Aila Paloniemi: Ulosoton suojaosuutta nostettava

aila_paloniemi_0016

Suomessa on yli 500.000 ulosottovelallista. Tilastokeskuksen mukaan ulosottovelallisten määrä pysyi edellisvuoden tasolla, mutta velan kokonaissumma nousi kahdeksan prosenttia. Keskustan köyhyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi vaatii ulosoton suojaosuuden nostamista kehysriihessä.

Tällä hetkellä ulosoton suojaosuus määritetään kaavamaisesti tuloluokittain ja kuukausittain pidätettävä summa riippuu suojaosuuden suuruudesta. Suojaosuus ei huomioi vuokraa, sähkölaskua, lääkkeitä eikä muita vastaavia välttämättömiä elinkustannuksia, kuten toimeentulotuen ja sosiaalisen luototuksen maksuvaralaskelmissa tehdään.

Elinkustannusten huomioimatta jättäminen johtaa siihen, että velalliselle ei ulosoton jälkeen jää edes toimeentulominimiä. Välttämättömiin kustannuksiin on haettava sosiaaliavustuksia. Jos kaavamaisesta suojaosuudesta halutaan pitää kiinni, sen taso tulisi nostaa 900-1000 euroon nykyisestä 672 eurosta, Paloniemi vaatii.

Ulosotossa pitäisi käyttää samoja laskentaperusteita kuin toimeentulotuessa ja kohdistaa ulosotto todelliseen maksuvaraan. Ulosotto ei saisi aiheuttaa toimeentulotuen tarvetta, kuten nyt väistämättä käy, Paloniemi huomauttaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018