DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson: Mielenterveystyö nostettava kansalliseksi ykköshankkeeksi kehysriihessä

Henriksson_webb_2_0

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson kehottaa hallitusta tekemään kehysriihessä päätöksen kansallisesta pitkän aikavälin mielenterveysohjelmasta.

–         Mielenterveysongelmat aiheuttavat inhimillistä kärsimystä ja miljardien eurojen kustannukset yhteiskunnalle vuosittain. Valitettavasti mielenterveystyö on siitä huolimatta sote-uudistuksessa jäänyt varjoon, sanoo Henriksson.

Henriksson muistuttaa, että myös äskettäin julkaistu Saaren työryhmän eriarvoisuusraportti kiinnittää huomiota mielenterveyspalveluiden heikkoon ja maantieteellisesti eriarvoiseen saatavuuteen.

–         Jokainen ihminen, joka kärsii mielenterveysongelmista, on yksi henkilökohtainen tragedia liikaa. Jokainen mielenterveystyöhön panostettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, niin inhimillisesti kuin kansantaloudellisestikin.   Tarvitsemme kansallisen pitkän aikavälin mielenterveysohjelman, sanoo Henriksson.

–         Mielenterveysongelmien hoito ja ennaltaehkäisy parantavat myös työllistymisen edellytyksiä. Myös siksi olisi järkevää, että hallitus ryhtyisi kehysriihessä toimiin mielenterveystyön vahvistamiseksi.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018