DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

SDP:n Lindtman: Orvolla isännän ääni

etusivuntausta

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan valtiovarainministeri Petteri Orvon(kok) tuore kannaotto kertoo, kuka pitää hallituksessa tahtipuikkoa käsissään. Kasvusta huolimatta perusturvan indeksileikkaukset jatkuvat.

– Kasvusta huolimatta perusturvan leikkaukset jatkuvat. Kehysriihessä hallituksella olisi mahdollisuus tehdä päätöksiä, joiden myötä kasvusta hyötyvät myös lapsiperheet, eläkkeensaajat, työttömät ja opiskelijat. Näyttää siltä, että Keskusta ja Siniset puhuvat mitä puhuvat, mutta Orpo päättää: perusturvan indeksileikkauksia ei peruta. Orvon valtaa ei rajoita enää mikään muu kuin Helsingin kaupungintalo, Lindtman sanoo. 

– Sen lisäksi, että perusturvan leikkaukset jatkuvat, valtiovarainministeri Orpo ei osoita yhtään nöyryyttä sen tosiasian edessä, että niin sanotusta aktiivimallista tuli leikkausmalli, joka rankaisee työttömiä perusteettomasti.

Petteri Orpo väitti MTV:n uutisille aktiivimallista, että “ihmiset haluavat näitä toimia”. Orvon väite on täysin väärä, Lindtman toteaa.

– On pakko kysyä, missä todellisuudessa valtiovarainministeri Orpo oikein elää. On aivan totta, että työttömät tarvitsevat ja haluavat palveluja, joiden avulla saa töitä. Mutta kukaan ei halua viiden prosentin leikkausta omaan toimeentuloon. Hallitus kuitenkin leikkaa työttömien toimeentulosta viisi prosenttia. Se on iso raha heille, jotka jo ennestään ovat menettäneet puolet toimeentulostaan. 

Lindtman muistuttaa, että Kelan tietojen mukaan 42 prosenttia työttömyysetuuksien saajista täytti “aktiivimallin” ehdot jo ennen mallin käyttöönottoa.

– Hallituksen raippamalli siis eroaa aiemmasta lähinnä niin, että se leikkaa työttömyysturvaa yli 100 000 ihmiseltä. Myös heiltä, jotka tekevät kaikkensa päästäkseen töihin. Malli ei siis toimi, vaan se leikkaa. Siksi aktiivimallin leikkaus on peruttava, Lindtman vaatii.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018