DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sinisten Turunen: Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa parannetaan

verticalHalfPicture-720x425-resize

“Olen hyvin tyytyväinen, että kehysriihessään hallitus päätti parantaa yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa. Siihen varataan 10 miljoonaa euroa”, sanoo asiasta lakialoitteenkin tehnyt talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin).

Tällä hetkellä esimerkiksi SAK:n alaiseen kassaan kuulunut yrittäjäperheen jäsen voi jäädä ilman ansiosidonnaista, koska hänet yrittäjäperheen jäsenenä tulkitaan yrittäjäksi. Samalla henkilö menettää ”väärään” kassaan maksamansa rahat. Hallitus on riihessä päättänyt, etteivät ”väärään” työttömyyskassaan maksetut maksut johda kokonaan työttömyysturvan jääntiin, vaan varat siirretään oikeaan kassaan.  Hallitus varautuu 10 miljoonalla kyseisten ihmisten työttömyysturvan parantamiseen.

“Tämä on selkeä parannus ja askel oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan vielä työttömyysturvalakiin muutos, ettei perheenjäsentä tulkita osaomistajaksi, jos ei tosiasiassa omista yrityksestä mitään. Tästä ei nyt sovittu, mutta työ jatkuu normien purkamisen yhteydessä”, Turunen jatkaa.

Ansiosidonnaisen laajentaminen kaikille on tärkeä tavoite Siniselle tulevaisuudelle. Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan korjaaminen sopii hyvin ensimmäiseksi askeleeksi.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018