DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson peräänkuuluttaa parempaa potilasturvaa: Antakaa Pohjanmaalle oma lääkärihelikopteri, Vaasan keskussairaalalle laaja päivystys ja Pietarsaaren sairaalalle päiväkirurgia

Avatar

− Hallituksen tulee kohdella Pohjanmaata oikeudenmukaisesti. Vaasan keskussairaala tarvitsee laajan päivystyksen, ja Pohjanmaalle pitää saada lääkärihelikopteri. Se voisi toimia yhdistelmähelikopterina, joka soveltuu sekä ensihoito- että meripelastustehtäviin, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoi puolueen Pohjanmaan piirikokouksessa Maalahden Bergössä lauantaina. 

− Loppupäässä on kyse potilasturvallisuudesta ja ihmishengistä. Kansalaisilla on oikeus edellyttää tasapuolista kohtelua, kun kyseessä on ensihoidon saatavuus, Henriksson sanoi.

Oikeusasiamies on aikaisemmin huomauttanut hallitukselle siitä, että tilanne lääkärihelikoptereiden osalta ei ole kansalaisille yhdenvertainen. Katve-alueet ovat Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa.

− Anestesiaa vaativan päiväkirurgian kieltäminen pieniltä sairaaloilta, jotka eivät kuulu yliopistollisten sairaaloiden piiriin, on mielestäni yksi käsittämättömistä päätöksistä, mitä hallitus on tehnyt. Ilman anestesian erikoislääkäreitä, joita tarvitaan esimerkiksi elvytyksessä, potilasturva rapautuu pienemmissä sairaaloissa, Henriksson huomauttaa.

− Tähän epäkohtaan tarvitaan lakimuutos välittömästi. Tässäkin asiassa on lopulta kysymys ihmishengistä, Henriksson sanoo.

Esimerkiksi Pietarsaaren sairaalassa on vuosikymmeniä toiminut tehokas ja korkealaatuinen päiväkirurginen osasto, ja jonot ovat olleet lyhyet. Hallitus kielsi tämän toiminnan vuoden alusta.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018