DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Hallituksen päätökset kehysriihessä eivät vastaa komission vaatimuksiin

kumpula-natri-yhtkuvake-350x350

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri vaatii hallitukselta lisätoimia eriarvoisuuskehityksen pysäyttämiseksi. Hän on huolestunut erityisesti nuorten asemasta ja nuorten työntekijöiden työmarkkina-aseman heikentämisestä. Kumpula-Natri puhui lauantaina Ähtärissä SDP:n Pohjanmaan piirin EU-seminaarissa.

Kumpula-Natri nostaa esiin Euroopan komission tuoreen maaraportin (1), jossa nostettiin esiin useita kehityskohteita Suomen sosiaalisessa tilanteessa. Raportin mukaan Suomi on Euroopan keskitasoa nuorten tasavertaisessa pääsyssä työmarkkinoille.

– Nuorisotyöttömyys on ollut ongelma jo pitkään. Nyt hallitus pahentaa entisestään nuorten työmarkkina-asemaa ehdottamalla määräaikaisuuden perusteista luopumista alle 30-vuotiaiden työttömien osalta, Kumpula-Natri sanoo.

– Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia. Ei auta kuin ihmetellä kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään

Kumpula-Natrin mukaan hallituksen kehyspäätöksessä oli myös positiivisia näkökulmia. Esimerkiksi kieliopetus alkaa jatkossa jo ensimmäisellä luokalla.

– Koulutus on Suomen vahvuus ja vahvempi kielitaito auttaa suomalaisia nuoria kansainvälistymään. Toivottavasti Suomi tukee kansainvälistymishankkeita, kuten Erasmus-ohjelman budjetin moninkertaistamista, myös EU:n tulevissa rahoituskehysneuvotteluissa, Kumpula-Natri sanoo.

– Koulutuksen eriarvoistuminen ja koulutustason lasku on suuri ongelma, johon Suomen tulisi satsata entistä voimakkaammin, hän jatkaa.

 (1) Euroopan komissio: Suomen maaraportti 2018 https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2018-european-semester-country-report-finland-fi.pdf

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018