DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Hallituksen päätökset kehysriihessä eivät vastaa komission vaatimuksiin

kumpula-natri-yhtkuvake-350x350

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri vaatii hallitukselta lisätoimia eriarvoisuuskehityksen pysäyttämiseksi. Hän on huolestunut erityisesti nuorten asemasta ja nuorten työntekijöiden työmarkkina-aseman heikentämisestä. Kumpula-Natri puhui lauantaina Ähtärissä SDP:n Pohjanmaan piirin EU-seminaarissa.

Kumpula-Natri nostaa esiin Euroopan komission tuoreen maaraportin (1), jossa nostettiin esiin useita kehityskohteita Suomen sosiaalisessa tilanteessa. Raportin mukaan Suomi on Euroopan keskitasoa nuorten tasavertaisessa pääsyssä työmarkkinoille.

– Nuorisotyöttömyys on ollut ongelma jo pitkään. Nyt hallitus pahentaa entisestään nuorten työmarkkina-asemaa ehdottamalla määräaikaisuuden perusteista luopumista alle 30-vuotiaiden työttömien osalta, Kumpula-Natri sanoo.

– Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia. Ei auta kuin ihmetellä kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään

Kumpula-Natrin mukaan hallituksen kehyspäätöksessä oli myös positiivisia näkökulmia. Esimerkiksi kieliopetus alkaa jatkossa jo ensimmäisellä luokalla.

– Koulutus on Suomen vahvuus ja vahvempi kielitaito auttaa suomalaisia nuoria kansainvälistymään. Toivottavasti Suomi tukee kansainvälistymishankkeita, kuten Erasmus-ohjelman budjetin moninkertaistamista, myös EU:n tulevissa rahoituskehysneuvotteluissa, Kumpula-Natri sanoo.

– Koulutuksen eriarvoistuminen ja koulutustason lasku on suuri ongelma, johon Suomen tulisi satsata entistä voimakkaammin, hän jatkaa.

 (1) Euroopan komissio: Suomen maaraportti 2018 https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2018-european-semester-country-report-finland-fi.pdf

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018