DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Meri: Kansanedustajat juoksevat omien etujensa perässä – eduskunnan pyöröovetkaan eivät pysy vauhdissa mukana

picture-158018-a28583e0f98403f24c2b11c1064bdec6

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee tapaa, jossa eduskunnasta tuntuu tulleen paikka, jossa voi tulla ja mennä miten huvittaa. Kauden aikana kansanedustajan tehtävät on jättänyt jo kymmenen edustajaa siirtyen muihin tehtäviin esim. lääketeollisuuden palvelukseen tai Euroopan neuvostoon. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei eduskuntavaalien jälkeen ottanut paikkaansa vastaan lainkaan, mutta palaakin eduskuntaan tulevana kesänä. Lisäksi kansanedustaja Susanna Huovinen (sdp.) on hakenut eroa ja siirtyy toiminnanjohtajan tehtäviin.

Kansanedustaja Meri kokee, ettei ole ihme, jos ihmiset eivät luota poliitikkoihin ja äänestysprosentit laahaavat.

– Kokoomuksesta juostiin viimeksi lääketeollisuuden johtotehtäviin. SDP:n Huovinen ei selityksensä mukaan kestä perussuomalaisia ja menee kesken kauden muualle. Väyrynen – mikä hänen puolueensa ikinä onkaan – ilmoittaa joka toinen päivä eri paikan, jota hakee tai ei hae, Meri ihmettelee.

Viimeisen viikon aikana Harry ”Hjallis” Harkimo jätti kokoomuksen ja perusti oman ryhmänsä. Sinisissä vaikuttanut Kaj Turunen puolestaan loikkasi juuri kokoomukseen. Erityisesti Turusen loikka kertoo Meren mukaan vain henkilön poliittisesta laskelmoinnista.

– Osa on hallituksessa saadakseen valtaa ja rahaa. Suomen edulla ei ole mitään tekemistä, kun puhutaan henkilökohtaisista päämääristä ja eduista, Meri kummastelee.

– Perussuomalaiset ovat vakaa ja niin sanotusti normaali puolue, joka on johdonmukaisesti ajanut samoja asioita siitä huolimatta, että muut meitä haukkuvat ja meille nauravat. Me olemme heidän mukaansa pelleporukkaa, kun perussuomalaiset puhuvat asioista suoraan ja kursailematta. Perussuomalaiset eivät toimi kenenkään käsikassarana. Se tekee meistä harvinaisen rehellisen puolueen.

– Kysyn, kiinnostaako monia kansanedustajia lainkaan työ Suomen ja suomalaisten eteen vai joku muu? Meri lopettaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018