DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kansanedustaja Immonen vaatii viranomaisyhteistyön mahdollistamista terrorismin ehkäisemiseksi

picture-948-2b37f20e993dd75b97b351e7a3487c58

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on jättänyt tänään hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitusta ryhtymään pikaisiin toimenpiteisiin viranomaisyhteistyön mahdollistamiseksi vankilaviranomaisten ja poliisiviranomaisten välillä.

– Radikalisoituneita vankeja on Suomen vankiloissa ennätysmäärä, mutta vankilaviranomaisten ja poliisin välinen yhteistyö radikalisoituneiden vankien seurannassa ja oma-aloitteinen tiedonluovutus on jouduttu laintulkinnan muuttumisen vuoksi lopettamaan, Immonen paheksuu.

Lännen Media uutisoi huhtikuun lopulla laintulkinnan muuttumisesta, jonka vuoksi vankilaviranomaisilla ei ole enää oikeutta ilmoittaa oma-aloitteisesti muille viranomaisille vankien radikalisoitumisesta. Kyseisen linjauksen mukaan esimerkiksi Suojelupoliisi tai poliisi saa tietoa tällaisista henkilöistä vain, jos osaa sitä kohdennetusti kysyä. Tosiasiassa poliisilla ei ole tietoa vankien käyttäytymisestä vankiloissa, ja näin ollen viranomaisten välisiä tietopyyntöjä on lähes mahdoton kohdentaa.

– Nykyisenkaltaisessa tilanteessa, jossa terrorismin uhka on jatkuvasti läsnä myös Suomessa, viranomaisten on pystyttävä vaihtamaan tietojaan sekä kyettävä analysoimaan niitä yhdessä. Radikalisoituneet henkilöt on pystyttävä tunnistamaan ja heidän yhteiskunnalle ja kansalaisille aiheuttamansa turvallisuusuhka estämään, Immonen vaatii.

Rikosseuraamuslaitoksen radikalisoitumisen tunnistamisprojekti päättyi vuoden 2018 helmikuussa. Projektissa mukana ollut erityisasiantuntija on tämän jälkeen julkisuudessa korostanut tietojen luovuttamisen tärkeyttä, sillä pahimmillaan tietojen pimittäminen voi johtaa Suomessa terrori-iskuihin.

– Kohonneen terrorismin uhkan vuoksi on tärkeää, että hallitus ryhtyy kiireellisesti toimiin lainsäädännön uudistamiseksi siten, että viranomaisten välinen yhteistyö mahdollistetaan sekä tietojen luovutuksen että niiden analysoinnin osalta, Immonen toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018