DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

SDP:n Räsänen: Ovatko keskustan eduskunta- ja ministeriryhmä puoluevaltuuston linjoilla nuorten työelämäheikennyksistä?

MG_0156

SDP:n Räsänen: Ovatko keskustan eduskunta- ja ministeriryhmä puoluevaltuuston linjoilla nuorten työelämäheikennyksistä?

Eduskunnassa käydään tänään välikysymyskeskustelu hallituksen toimista nuorten työehtojen heikentämiseksi. Hallitus on kehysriihessään linjannut, että jatkossa alle 30-vuotiaan yli kolme kuukautta työttömänä olleen nuoren saa perusteetta palkata määräaikaiseen työsuhteeseen. Esitys tarkoittaa käytännössä sitä, että nuoret asetetaan työmarkkinoilla eriarvoiseen asemaan.

─ Keskustan puoluevaltuusto hyväksyi 22. huhtikuuta Lahdessa kannanoton, jossa se vaatii nuorille oikeutta tasapuolisiin työmarkkinoihin sekä yhdenvertaiseen kohteluun lain edessä myös ehdotetuissa työsopimuslain muutoksissa. Päivän tärkein kysymys kuuluukin, ovatko keskustan eduskuntaryhmä ja ministeriryhmä puoluevaltuuston linjoilla eduskunnassa? Nyt mitataan toden teolla kuinka paljon keskustan kentän ja puolue-elinten ääni painaa puolueen hallitustyöskentelyssä vai ajaako keskusta asiassa härskisti kaksilla rattailla, kansanedustaja Joona Räsänen toteaa.

Räsäsen mielestä keskustan kannattaa nyt pysäyttää hallituksen nuoriin kohdistuvat työelämäheikennykset. Hän muistuttaa, että myös keskustan nuoriso- ja opiskelijajärjestötkin ovat vaatineet puoluetta luopumaan näistä kohtuuttomista hankkeista.

─ Keskustalla on pääministeripuolueena käsissään kaikki valta pysäyttää nämä kokoomuksen kynästä syntyneet esitykset, joilla asetetaan nuoret epätasa-arvoiseen asemaan työmarkkinoilla. Suunnitelmista perääntyminen olisi viisasta jo siksikin, että niihin liittyy monia juridisia epäselvyyksiä, jotka todennäköisesti vielä vesittävät esitykset kokonaisuudessaan. On ilo huomata, että keskustankin osalta tulevaisuus on nuorissa, joilla sentään on rohkeutta vastustaa puolueensa vahingollisia toimia, Räsänen päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018