DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Valko-Venäjän ihmisoikeudet esillä Helsingissä 7.-8. toukokuuta

belarus_karta_strany

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenet, kansanedustajat Erkki Tuomioja (sd.) ja Wille Rydman (kok.) osallistuivat Valko-Venäjä –kokoukseen 7.-8. toukokuuta. Pohjoismaiden neuvoston järjestämä vuosittainen Valko-Venäjä -kokous järjestettiin tänä vuonna Helsingissä.

Kokoukseen toisena päivänä tiistaina 8. toukokuuta Pikkuparlamentissa Tuomioja muistutti, että Pohjoismaiden neuvostolle vuoropuhelu Valko-Venäjä –kokouksissa on arvokasta. Pohjoismaiden neuvoston kansainvälisessä strategiassa vuosille 2018-2022 neuvosto korostaa kansainvälisessä työssään toimia sen puolesta, että demokratia, oikeusvaltio, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet olisivat aina keskeisesti esillä kansainvälisissä yhteyksissä.  Tuomiojan mukaan kokous on tärkeä vuoropuhelulle, jotta näitä aiheita koskevat ongelmat otettaisiin esiin positiivisen kehityssuunnan aikaansaamiseksi Valko-Venäjällä.

Omassa puheenvuorossaan Rydman kiitti kokouksen osallistujia tärkeästä vuoropuhelusta. Rydman totesi, että edistyksellisistä askelista huolimatta Valko-Venäjän tilanne on vielä haastava ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta.

Pohjoismaiden neuvosto on järjestänyt Valko-Venäjä –seminaareja vuodesta 2007 alkaen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018