DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Nylander: Aikooko hallitus tiukentaa rikoslakia raiskauksien kohdalla?

57.normal

Kansanedustaja Mikaela Nylander (r.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, joka koskee lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa. Taustalla on keskustelua herättänyt tapaus Pirkanmaalla, jossa aikuisen sukupuoliyhteys 10-vuotiaan lapsen kanssa tulkittiin törkeäksi hyväksikäytöksi törkeän raiskauksen sijaan.

− Onko hallitus aikeissa uudistaa lainsäädäntöä, joka koskee lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa? Lapselta ei tulisi voida vaatia, että hänen tulee vastustaa tekoa, sanoo Nylander.

Pirkanmaan tapauksessa tekijä tuomittiin törkeästä hyväksikäytöstä käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Korkein oikeus ei antanut asiassa valituslupaa.

− Päätöksestä seuraa, että tuomioistuimet eivät tule itsenäisesti muuttamaan raiskauspykälien tulkintakäytäntöä ilman uuttaa lainsäädäntöä. Sen takia tarvitaan lainmuutosta. Lapsi ei voi mielestäni antaa suostumusta sukupuoliyhteyteen. Tästä seuraa, että tekoa on pidettävänä raiskauksena, Mikaela Nylander sanoo.

Rikosoikeuden professorit ovat todenneet, että 10-vuotias ei ole kykenevä ilmaisemaan tahtoaan tällaisessa asiassa mutta oikeuskäytännössä puolustuskyvyttömyyttä on tulkittu hyvin tiukasti.

− Moni meistä on yllättänyt lainsäädännön puutteista. Asia on korjattava mahdollisimman pian. Siksi kysyn hallitukselta millä aikataululla rikoslain uudistuksen käsittely tulee etenemään, jos sellainen tulee, Nylander sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018